En lækker enkelt hverdags Risret som jeg holder meget af ;-)
2 personer
5 dl kogende vand
Lidt salt
4 æg
Lidt smør eller olie
1 tsk. Karry
½ tsk Kanel
evt. lidt spidskommen
soyasauce
30 g. groftrevet parmasan
lidt smør
50 g. rosiner
2 gulerødder groftrevet
4 - 8cherry tomater halverede
Evt. lidt cashewnødder eller hakkede mandler
Evt. små rå blomkålsbuketter og friske eller frosne grønne
ærter
Kog risene som det står på pakken med lidt salt og kogende
vand.
Steg spejlæg af de 4 æg med lidt smør eller olie.
Skær spejlæggene i
strimler.
Halver tomaterne og hak eventuelt nødder.
Riv gulerødderne.
Kom ærterne
i kogende vand i 1 minut.
Kom risen på to dybe tallerkener.
Drys med krydderierne
og halvdelen af den revne parmasanost.
Kom en tsk. smør på risen.
Bland
krydderierne og smør i risen.
Kom tomater
og revne gulerødder over risen.
Drys rosiner ud over retten.
Drys med resten af
osten.
Drys evt. med nødderne.
Kom
spejlægsstrimlerne øverst på retten.
Server retten sammen med soyasauce.
Variation brug andre rå grøntsager som drys
Ingen kommentarer:
Send en kommentar