Gode til suppe, som mellemmåltid eller i madpakker.
14 små
200 g. groftrevet rødbede eller anden grøntsag
1 spsk.olivenolie
1 tsk. anisfrø
1 tsk. koriander
Peber friskkværnet
Dej:
50 g. smør
2 dl. mælk, soyamælk eller anden væske
2 æg
2 tsk. rørsukker
2 tsk. salt
2 tsk bagepulver
Ca. 250 g. groft speltmel eller anden mel
Pynt: lidt groftrevet parmasanost eller anden ost
Riv rødbederne efter at de er skrællede.
Svits de revne
rødbeder på panden med olien i 3 minutter tilsæt krydderier og svits dem med i
et minuts tid.
Tag panden fra varmen.
Dej: Smelt smørret og rør mælk/væske,
sukker og salt sammen med det varme
smør.
Bland mel og bagepulver.
Kom rødbederne i æggemælken.
Vend melet ned i
rødbedemassen.
Kom dejen i muffinsforme
med en spiseske, en skefuld dej i hver form.
Bag muffins ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Riv parmasanost groft .
Tag muffins
ud af ovnen drys parmasanost over de varme muffins.
Kom muffins i ovnen igen i 2 minutter.
Server rødbedemuffins meget gerne lune.
Variation: Brug de grøntsager du har som fyld f.eks.gulerod, selleri, porrer, løg eller peberfrugt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar