Lækre boller, som smager særligt godt når de er lune ;-)
25 g. gær
4 dl. vand eller anden væske
1 dl. creme fraiche eller anden surmælksprodukt eller soyamælk og ½ spsk. citronsaft
2 tsk. salt
1 spsk.honning eller akacie honning
100 g. frø og kerner
feks. hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerner
1 spsk.olie
50 g. fuldkornspelt
150 g. fuldkornrugmel
350 g. fint speltmel eller emmer/ speltmel eller anden mel
Lidt med til formning af bollerne
Fyld:
100 g. mørk chokolade
evt. 100 g. marcipan
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, honning, creme fraiche,
olie og frø/kerner.
Rør godt rundt.
Tilsæt melet og ælt dejen godt.
Lad dejen
hæve i 2- 3 timer eller over natten.
Form dejen til boller med mel på hænderne
.
Tryk et stykke chokolade og eventuelt en klump marcipan ned i hver bolle.
Lad
bollerne hæve i ½ time.
Bag bollerne i
20 - 22 minutter ved 180 gr. på varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar