Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 29. september 2013

Hemmeligheds Grovboller

Lækre boller, som smager særligt godt når de er lune ;-)
16 stk.
25 g. gær
4 dl. vand eller anden væske
1 dl. creme fraiche eller anden surmælksprodukt eller soyamælk og ½ spsk. citronsaft
2 tsk. salt
1 spsk.honning eller akacie honning
100 g. frø og kerner  feks. hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerner
1 spsk.olie
50 g. fuldkornspelt
150 g. fuldkornrugmel
350 g. fint speltmel eller emmer/ speltmel eller anden mel
Lidt med til formning af bollerne
Fyld:
100 g. mørk chokolade
evt. 100 g. marcipan


Rør gæren ud i vandet. 
Tilsæt salt, honning, creme fraiche, olie og frø/kerner. 
Rør godt rundt. 
Tilsæt melet og ælt dejen godt. 
Lad dejen hæve i 2- 3 timer eller over natten. 
Form dejen til boller med mel på hænderne . 
Tryk et stykke chokolade og eventuelt en klump marcipan ned i hver bolle. 
Lad bollerne hæve i ½ time.  
Bag bollerne i 20 - 22 minutter ved 180 gr. på varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar