Sød kartoffel smager rigtig godt sammen med en stærk sovs, de komplementere hinanden smagsmæssigt,
og rosinerne giver lige det sidste.
3- 4 personer
2 store søde
kartofler - Batater
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
½ -1 spsk. spidskommen alt efter hvor stærkt du vil have det
2 tsk. koriander tørret
2 hele nelliker skal stødes i en morter
Lidt chili flager max. ½ tsk.
evt. 1 spsk. røget paprika eller almindelig paprika
1/2 tsk. salt
1 ds. gode tomater eller 6 store tomater i tern
2 spsk. tomatpuré
2½ dl. grøntsags bouillon
100g i blødsatte og kogte kikærter evt. fra fryser eller dåse
Persille eller andet grønt som drys
Rosiner og smuldret feta ost som drys
Vask sød kartoflerne og prik dem med en gaffel.
Bag dem i
ovnen ved 180 grader imellem ¾ time til 1 time, er det store er det en time, de
skal have i ovnen.
Kom spidskommen og koriander frø på en tør pande, rist krydderierne til de dufter.
Bland, stødte nelliker, chili, paprika og salt.
Varm olivenolien i en gryde, kom løget i og
svits det i et par minutter.
Tilsæt hvidløg, og alle krydderier til løget og svits endnu et
minut.
Kom tomater, tomatpure og boullion i gryden.
Lad sausen koge op og tilsæt
de kogte kikærter.
Lad saucen simre i 15 minutter.
Tilsæt evt. mere boullion så
saucen ikke bliver for tør.
Smag saucen
til.
Når sødkartoflerne er bagte, tages de ud af ovnen og skæres over i halve.
Sød kartoflerne serveres med tomatsaucen hældt udover, og drysses med persille, rosiner og eventuelt smuldret feta ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar