Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 3. september 2013

Sød Kartoffel med stærk krydret tomat-kikærte sauce.

Sød kartoffel smager rigtig godt sammen med en stærk sovs, de komplementere hinanden smagsmæssigt,
og rosinerne giver lige det sidste.
3- 4 personer
2 store søde kartofler - Batater
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
½ -1 spsk. spidskommen alt efter hvor stærkt du vil have det
2 tsk. koriander tørret
2 hele nelliker skal stødes i en morter
Lidt chili flager max. ½ tsk.
evt. 1 spsk. røget paprika eller almindelig paprika
1/2 tsk. salt
1 ds. gode tomater eller 6 store tomater i tern
2 spsk. tomatpuré
2½ dl. grøntsags bouillon
100g i blødsatte og kogte kikærter  evt. fra fryser eller dåse
Persille eller andet grønt som drys
Rosiner og smuldret feta ost som drys

Vask sød kartoflerne og prik dem med en gaffel. 
Bag dem i ovnen ved 180 grader imellem ¾ time til 1 time, er det store er det en time, de skal have i ovnen.
Kom spidskommen og koriander frø på en tør pande, rist krydderierne til de dufter. 
Bland, stødte nelliker, chili, paprika og salt.  
Varm olivenolien i en gryde, kom løget i og svits det i et par minutter. 
Tilsæt hvidløg, og alle krydderier til løget og svits endnu et minut. 
Kom tomater, tomatpure og boullion i gryden. 
Lad sausen koge op og tilsæt de kogte kikærter. 
Lad saucen simre i 15 minutter. 
Tilsæt evt. mere boullion så saucen ikke bliver for tør.  
Smag saucen til. 
Når sødkartoflerne er bagte, tages de ud af ovnen og skæres over i halve. 
Sød kartoflerne serveres med tomatsaucen hældt udover, og drysses med persille, rosiner og eventuelt smuldret feta ost.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar