Har du lyst til en snack, eller små brød du bare kan spise
som de er, så server disse frølapper, der har masser af de sunde hørfrø og
sesamfrø i sig så de knaser lidt og er sprøde, samtidig med at de er bløde
indeni pga. smørret.
ca. 25 stk.
2½ dl. mælk,kærnemælk eller juice
½ pk gær. 25g.
3spsk.olie
1tsk. salt
1 tsk. rørsukker
50 g. hørfrø
50 g. sesamfrø
ca. 400 g. speltmel eller hvedemel
50 g. smør smeltet
Lun vædsken og rør gæren ud i den.
Tilsæt olie, salt ,
sukker hørfrø og sesamfrø.
Rør dejen
sammen og ælt så meget mel i som dejen kan tage, så den stadig er smidig og
blød.
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen lidt og rul den ud til en stor kvadrat.
Skær dejen
ud i firkanter 5 – 7cm på hver led.
Pensl dejen med smeltet smør og fold firkanterne sammen til trekanter med
smørret inden i.
Lad trekantslapperne hæve i 15 – 20 minutter.
Bag frølapperne
i 15- 18 minutter ved 180 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar