Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 30. maj 2012

Aubergine Lasagne

En lækker sommerversion med bagte auberginer.

4 personer
3 auberginer
5 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 ds. tomater hakkede
1½ spsk. oregano tørret
3 fed hvidløgknust
lasagneplader ca.18 stk.
salt- peber
2 laurbærblade
½ tsk. rørsukker
frisk basilikum til drys
Ostesauce:
25 g. smør
25 g. spelt eller hvedemel
3 dl. mælk eller soyamælk
½ tsk. stærk sennep
125 g. revet fast ost
4 spsk. paramasan ost groft revet + 4 spsk.  til drys ovenpå lasagnen

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. 
Drys skiverne med salt og lad aubergineskiverne trække i mindst 1 time. 
Skyl dem under vand og tør dem af. 
Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og pensel dem med lidt olie på begge sider. 
Grill dem i 5 minutter – hold øje med at de ikke bliver brændte eller bag dem i 20 minutter. 
Hæld 1 spsk. olie på panden og steg løgene i et par minutter. 
Tilsæt tomaterne, hvidløg, oregano, salt, peber,  laurbærblade, sukker og lad tomatsaucen simre i ½ time gerne 3 kvarter  
– Tilsæt eventuelt vand undervejs så saucen ikke koger tør.
Lav ostesaucen. 
Smelt smørret og tilsæt mel og rør det sammen. 
Pisk mælken i lidt efter lidt og bring saucen i kog. 
Tag gryden af varmen rør sennep og osten i saucen og smag den til med salt – peber.
Læg aubergineskiverne i et ildfast fad i lag med tomatsaucen og lasagneplader. Hæld ostesaucen over. 
Drys med revet parmasan til sidst. 
Bag lasagnen i 25 minutter ved 180 grader.
Drys med frisk basilikum.
Server ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar