En lækker sommerversion med bagte auberginer.
4 personer
5 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 ds. tomater hakkede
1½ spsk. oregano tørret
3 fed hvidløgknust
lasagneplader ca.18 stk.
salt- peber
2 laurbærblade
½ tsk. rørsukker
frisk basilikum til drys
Ostesauce:
25 g. smør
25 g. spelt eller hvedemel
3 dl. mælk eller soyamælk
½ tsk. stærk sennep
125 g. revet fast ost
4 spsk. paramasan ost groft revet + 4 spsk. til drys ovenpå lasagnen
Skær auberginerne i 1
cm tykke skiver.
Drys skiverne med salt og lad aubergineskiverne trække i
mindst 1 time.
Skyl dem under vand og tør dem af.
Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og
pensel dem med lidt olie på begge sider.
Grill dem i 5 minutter – hold øje
med at de ikke bliver brændte eller bag dem i 20 minutter.
Hæld 1 spsk. olie på panden og steg løgene i et par
minutter.
Tilsæt tomaterne, hvidløg, oregano, salt, peber, laurbærblade, sukker og lad tomatsaucen simre
i ½ time gerne 3 kvarter
– Tilsæt eventuelt vand undervejs så saucen
ikke koger tør.
Lav ostesaucen.
Smelt smørret og tilsæt mel og rør det
sammen.
Pisk mælken i lidt efter lidt og bring saucen i kog.
Tag gryden af
varmen rør sennep og osten i saucen og smag den til med salt – peber.
Læg aubergineskiverne i et ildfast fad i lag med tomatsaucen
og lasagneplader. Hæld ostesaucen over.
Drys med revet parmasan til sidst.
Bag lasagnen i 25 minutter ved 180 grader.
Drys med frisk basilikum.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar