Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 30. maj 2012

Aubergine Lasagne

En lækker sommerversion med bagte auberginer.

4 personer
3 auberginer
5 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 ds. tomater hakkede
1½ spsk. oregano tørret
3 fed hvidløgknust
lasagneplader ca.18 stk.
salt- peber
2 laurbærblade
½ tsk. rørsukker
frisk basilikum til drys
Ostesauce:
25 g. smør
25 g. spelt eller hvedemel
3 dl. mælk eller soyamælk
½ tsk. stærk sennep
125 g. revet fast ost
4 spsk. paramasan ost groft revet + 4 spsk.  til drys ovenpå lasagnen

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. 
Drys skiverne med salt og lad aubergineskiverne trække i mindst 1 time. 
Skyl dem under vand og tør dem af. 
Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og pensel dem med lidt olie på begge sider. 
Grill dem i 5 minutter – hold øje med at de ikke bliver brændte eller bag dem i 20 minutter. 
Hæld 1 spsk. olie på panden og steg løgene i et par minutter. 
Tilsæt tomaterne, hvidløg, oregano, salt, peber,  laurbærblade, sukker og lad tomatsaucen simre i ½ time gerne 3 kvarter  
– Tilsæt eventuelt vand undervejs så saucen ikke koger tør.
Lav ostesaucen. 
Smelt smørret og tilsæt mel og rør det sammen. 
Pisk mælken i lidt efter lidt og bring saucen i kog. 
Tag gryden af varmen rør sennep og osten i saucen og smag den til med salt – peber.
Læg aubergineskiverne i et ildfast fad i lag med tomatsaucen og lasagneplader. Hæld ostesaucen over. 
Drys med revet parmasan til sidst. 
Bag lasagnen i 25 minutter ved 180 grader.
Drys med frisk basilikum.
Server ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar