En lækker dessert!
Her er jeg stærkt inspireret af Tina Scheftelowitch og Christine Bille bog - Vegetarisk Vellyst
Brug den frugt eller de bær du har. Er det frosne bær skal de tø op først.
4 -5 personer
50 g. chokolade hvid, lys eller mørk
50 g. nødder eller mandler
100 g. havregryn
korn fra ½ stang vanille
50 g. rørsukker
125 g. smør eller 60 g. kokosolie
600 g. bær og frugt. Jeg har her brugt blommer og blåbær
2 -3 spsk. cognac
Tilbehør:
3/4 l. is eller ½ l flødeskum / creme fraiche eller sojaflødeskum eller kokosskum
Du kan lave kagen klar til at blive bagt og opbevare den i
køleskab til den skal bages ;-)
Hak chokolade og nødder groft.
Kom havregryn, vanille og sukker i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og bland det i
havregrynsblandingen.
Bland dejen med en gaffel.
Bland chokolade og nødder i dejen.
Skær blommer eller anden frugt ud i tynde skiver eller tern og skær bær i halve og fjern eventuelle sten.
Kom frugten i et ovnfast fad så det ligger i et 3 cm tykt lag.
Hæld cognac
over frugten
Smuldre dejen udover frugten.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter
Server med Is, creme fraiche eller flødeskum...mums :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar