Godt på en varm dag med krydret mad :-)
3 personer
2 spsk. soyasauce
2 spsk.olivenolie
Kokospasta:
1 rødløg eller almindeligt løg hakket
1 chili renset for kerner hakket
2 fed hvidløg
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. revet citronskal
2 - 3 spsk. saft fra citron
2 tsk. koriander stødt
2 tsk. spidskommen
4 spsk. persille
½ tsk. kanel stødt
1 spsk. soyasauce
2 tsk. honning eller rørsukker
1½ dl. kokoscreme
Quinoa:
2½ dl. quinoa
5 dl. vand
lidt salt
Pynt:
1 rød peberfrugt skåret i tynde skiver
Grofthakket salat
Rosiner eller tørrede tranebær
Kom tofutern i soya og lad det trække 15 minutter imens du
laver Kokospasta og Quinoa.
Kog vandet op og skyl quinoaen godt i koldt vand.
Kom
quinoaen i det kogende vand sammen med lidt salt.
Læg låg på gryden og kog
quinoaen i 20 minutter.
Hæld eventuelt overskydende vand fra inden servering.
Bland løg, hvidløg, chili, ingefær, citronskal og saft,
spidskommen, koriander, kanel, soya, honning og kokoscreme i en blender
Varm olien i en wok.
Lad tofuternene dryppe af i en sigte og
varm olien op i wokken.
Steg tofuen i 5 minutter ved stærk varme.
Lad tofuternene dryppe af på køkkenrulle.
Hæld kokospastaen i wokken og varm den op
under omrøring i et par minutter. Tilsæt tofu og varm hele retten op.
Server Tofuen sammen med den kogte quinoa, salatblade, rød peber
og rosiner
Har du kogt quinoa tilovers så kom den i salaten næste dag
Ingen kommentarer:
Send en kommentar