Jeg elsker risretter og denne her er også god ;-)
4 personer
200 g. champignon i halve
1 løg hakket
1 fed hvidløg i tynde skiver
2 spsk.olivenolie
250 g. risotto ris
2 dl.
hvidvin
½ tsk. gurkemeje
½ tsk paprika
8 dl. grøntsagsboullion
3 laurbærblade
4 spsk. paramasan groft revet
salt - peber
Drys:
En stor håndfuld persille hakket
4 spsk. groftrevet parmasanost
20 g. mandler hakkede
Svits fennikel, løg og hvidløg i olien i 3 – 4 minutter.
Kom
risen i gryden og svits den med i 2 minutter.
Tilsæt hvidvin, gurkemeje, paprika,
champignon, laurbærblade, peber og kog risen under låg indtil hvidvinen er
opsuget ca. 4 – 5minutter.
Rør lidt undervejs.
Tilsæt 2 dl. boullion ad gangen
og lad det koge under låg, hvor du rører lidt undervejs.
Det tager i alt ca. 20
minutter at få risen til at opsuge al væsken.
Rør parmasan i risen
Smag til med salt og peber.
Server med persille,
mandler og parmasan som drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar