Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 16. juni 2012

Nødde-Rug Småkager

De tager kun ½ time at lave ;-) og smager meget af nødder.
ca. 24 stk
1 spsk .honning
3 spsk. raps eller majsolie
1 æg
50 g hakkede nødder
50 g havregryn
50 g rugmel
50 g speltmel
tilsæt eventuelt 50 g. rosiner eller 
50 g. hakket mørk chokolade eller 
brug chokoladen til at smøre på kagerne.

Rør honning, olie og æg sammen og tilsæt nødder, havregryn, mel og eventuelt rosiner eller hakket chokolade. 
Ælt godt. 
Drys mel ud på bordet og rul dejen ud i ½ cm tykkelse. 
Skær ud i ca. 24 firkanter. 
Bag småkagerne i 15  minutter ved 200 grader.
Smør eventuelt kagerne med smeltet chokolade.

Variation med Nougat creme:


¼ l piskefløde
100 g. nougat
eventuelt mynteblade som pynt

Varm fløden op i en gryde. 
Skær nougaten ud i små stykker der kommes i den varme piskefløde. 
Rør rundt til nougaten er smeltet. 
Sæt nougatcremen koldt i køleskabet mindst 4 timer. 
Pisk cremen op ligesom flødeskum og smør den på småkagerne. 
Pynt med mynteblade.
Nougatsmagen fra cremen og nøddesmagen fra småkagerne klæder hinanden virkeligt godt ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar