De tager kun ½ time at lave ;-) og smager meget af nødder.
¼ l piskefløde
ca. 24 stk
3 spsk. raps eller majsolie
1 æg
50 g hakkede nødder
50 g havregryn
50 g rugmel
50 g speltmel
tilsæt eventuelt 50 g. rosiner eller
50 g. hakket mørk
chokolade eller
brug chokoladen til at smøre på kagerne.
Rør honning, olie og æg sammen og tilsæt nødder, havregryn,
mel og eventuelt rosiner eller hakket chokolade.
Ælt godt.
Drys mel ud på
bordet og rul dejen ud i ½ cm tykkelse.
Skær ud i ca. 24 firkanter.
Bag
småkagerne i 15 minutter ved 200 grader.
Smør eventuelt kagerne med smeltet chokolade.
Variation med Nougat creme:
100 g. nougat
eventuelt mynteblade som pynt
eventuelt mynteblade som pynt
Varm fløden op i en gryde.
Skær nougaten ud i små stykker
der kommes i den varme piskefløde.
Rør rundt til nougaten er smeltet.
Sæt
nougatcremen koldt i køleskabet mindst 4 timer.
Pisk cremen op ligesom
flødeskum og smør den på småkagerne.
Pynt med mynteblade.
Pynt med mynteblade.
Nougatsmagen fra cremen og nøddesmagen fra
småkagerne klæder hinanden virkeligt godt ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar