Super til en god kop te eller en kop kakao på en regnvejrsdag ;-)
Ca.18 stk
125 g. blanding af frø og korn f.eks. græskarkerner, knækket rug og solsikkekerner - eller hvad du har
50 g. sesamfrø
4 dl. vand
25 g. gær
1 dl. juice eller surmælksprodukt
2 spsk.olie
1 spsk. honning eller rørsukker
1 tsk. salt
450 g. spelt eller hvedemel eller anden finere malet mel
Kom korn og frø i en gryde sammen med vandet og kog det lige
op i et par minutter.
Lad frø-korn blandingen køle af og kom den op i en skål.
Tilsæt gær,
honning, olie, juice og rør det godt.
Tilsæt det lyse mel lidt af gangen, så
dejen bliver æltet godt sammen.
Lad dejen hæve en time.
Kom mel på hænderne og
form dejen til boller der sættes på en smurt plade eller på bagepapir.
Lad bollerne
hæve ½ time.
Bag bollerne ved 180 grader i 20 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar