Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 13. juni 2012

Kikærter med spinat og krydrede mandler

Super lækkert især sammen med de krydrede mandler og rosiner bliver det fuldendt ;-)

2 portioner

2 spsk. olivenolie
1 lille rødløg groft hakket
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
½ tsk koriander tørrede
½ tsk. senneps pulver
400 g. kikærter
ca. 1 - 1½ dl vand
1 kartoffel, skrællet og  skåret i små tern
Salt og peber
1 rød peberfrugt skåret i tynde stimler
ca. 100 g. spinat blade friske gerne babyspinat
1 stor tomat skåret i tynde både
1 spsk. soya
1 tsk. tørret Chili

Topping:
Krydrede mandler: 
80 g. mandler
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
1 tsk. knust tørret chili
1 fed. hvidløg knust
½ dl. vand
og en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær

Start med Mandlerne: 
Mandler, paprika, salt, chili, hvidløg og vand blandes og kommes i et ildfast fad. 
Bag mandlerne ved 180 grader i ca. 30 minutter til vandet er fordampet.
Lav gryderetten: 
Opvarm 2 spsk olie og svits løg og hvidløg til de er blevet klare. 
Tilsæt koriander og sennep og rør det rundt i et minut. 
Kom ½ dl. vand i. 
Kom kartoffelterne i gryden, drys med salt og peber. 
Kom evt lidt mere vand i. 
Lad retten koge i 6 – 7 minutter under låg med omrøring undervejs. 
Svits peberfrugtstrimlerne på en pande i lidt olie i ca. 5 minutter. 
Kom peberfrugt, skyllede spinatblade og tomatbåde  i gryden sammen med chili og rør godt rundt. 
Lad retten småkoge i 3 minutter .
Tilsæt soya . 
Smag retten til med salt og peber.
Server Kikærterne med spinat sammen med de krydrede mandler og rosiner som drys, og eventuelt kogte quinoa eller ris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar