Super lækkert især sammen med de krydrede mandler og rosiner bliver det fuldendt ;-)
Mandler, paprika, salt, chili, hvidløg og vand blandes og kommes i et ildfast fad.
2 portioner
2 spsk. olivenolie
1 lille rødløg groft hakket
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
½ tsk koriander tørrede
½ tsk. senneps pulver
400 g. kikærter
ca. 1 - 1½ dl vand
1 kartoffel, skrællet og skåret i små tern
Salt og peber
1 rød peberfrugt skåret i tynde stimler
ca. 100 g. spinat blade friske gerne babyspinat
1 stor tomat skåret i tynde både
1 spsk. soya
1 tsk. tørret Chili
Topping:
Krydrede mandler:
80 g. mandler
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
1 tsk. knust tørret chili
1 fed. hvidløg knust
½ dl. vand
og en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær
Start med Mandlerne:
Bag mandlerne ved 180 grader i ca. 30 minutter til vandet er fordampet.
Lav gryderetten:
Opvarm 2 spsk olie og svits løg og hvidløg til de er blevet
klare.
Tilsæt koriander og sennep og rør det rundt i et minut.
Kom ½ dl. vand i.
Kom kartoffelterne i gryden, drys med salt og peber.
Kom evt lidt mere vand i.
Lad retten koge i 6 – 7 minutter under låg med omrøring undervejs.
Svits
peberfrugtstrimlerne på en pande i lidt olie i ca. 5 minutter.
Kom peberfrugt, skyllede spinatblade og tomatbåde i
gryden sammen med chili og rør godt rundt.
Lad retten småkoge i 3 minutter
.
Tilsæt soya .
Smag retten til med salt
og peber.
Server Kikærterne med spinat sammen med de krydrede mandler og rosiner som drys, og eventuelt kogte quinoa eller ris
Ingen kommentarer:
Send en kommentar