Dejlig tærte ;-)
2 - 3 personer
2 - 3 personer
Tærtebunde:
200 g. hvede eller speltmel
½ tsk. senneppulver eller 2 tsk. sennep
1 dl.sesamfrø
1 tsk. salt
100 g. koldt smør eller plantemargarine
lidt koldt vand
Fyld:
½ spsk olivenolie
400 g. champignon
2 tsk.soya sauce
2 tsk. vand
2 fed hvidløg
1 – 2 spsk. cognac
en kvist estragon fint hakket
lidt tabascosauce eller finthakket chili.
5 spsk. Piskefløde eller sojafløde
salt –peber
Tærtebund:Kom senneppulver, sesamfrø og salt i melet og bland det
godt. Smuldre smørret i og bland dejen .
Kom til sidst vand i dejen så den kan
samles.
Beklæde en tærteform med bagepapir eller smør den med smør.
Rul
tærtedejen ud og kom den i formen.
Prik tærtebunden med en gaffel.
Fyld: Svits champignon i olien i 3 – 4minutter.
Rør soyasauce
og vand sammen og kom det over champignonerne.
Pres hvidløg over
champignonerne.
Rør godt rundt og tilsæt cognac, estragon, et par dråber
tabascosauce eller lidt frisk chili og fløden.
Krydr med salt og peber og lad
champignonerne lige koge op.
Tag fyldet fra varmen og køl det lidt af.
Kom fyldet
over tærtebunden.
Bag tærten i 20 – 25 minutter ved 180 grader.
Server tærten
sammen med en stor skål blandet salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar