Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 13. oktober 2012

Krydrede bagte Grøntsager med Artiskok, Kikærter og Quinoa

Det er bare så godt - denne krydrede sauce bagt sammen med grøntsager og rosiner. mums ;-)
4 - 6 personer

2 løg hakkede
4 fed hvidløg hakket
500 g. kartofler hakket i tern
4 - 5 gulerødder i skiver
1 glas artiskokker marinerede, skåret i kvarte
100 g. rosiner mørke eller tørrede tranebær
lidt salt
200 g. iblødsatte og kogte kikærter
Tomatsauce:
4 dl. grøntsagsboullion
ca. 4 spsk. koncentreret tomatpure eller blommepure
3 spsk. olivenolie
1 spsk. kanel
1 spsk. paprika
1 spsk. spidskommenfrø
Kogt Quinoa:
3 dl. Quinoafrø
6 dl. Vand
Lidt Salt
Drys: hakket persille

Har du ikke kogte kikærter skal du starte med at lægge de tørrede kikærter i blød i 8 timer eller til næste dag og derefter koge dem i vand med lidt salt i ca. 3 kvarter til en time, alt efter hvor gamle kikærterne er. Lav en stor portion og kom resten i små fryseposer i fryserne til senere brug. 

Bland gulerødder, kartofler, artiskok, løg og hvidløg. 
Kom grøntsagerne i et ovnfast fad.  
Rør tomatsaucen sammen og hæld den over grøntsagerne. 
Drys med rosiner og lidt salt. 
Bland det hele og sæt fadet i ovnen med et låg eller staniol over og bag grøntsagerne i 30 minutter ved 180 grader.
Skyl Quinoaen grundigt i en sigte, så bitterstofferne skylles ud.
Kom Quinoaen i en gryde sammen med vandet.
Kog Quinoaen i 10 minutter under låg.
Kom salt i Quinoaen og og lad den stå og trække i 10 minutter, taget fra varmen.
Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og bland de kogte kikærter i grøntsagsblandingen.
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag retten i endnu 15 minutter.
Server grøntsagerne med den kogte quinoa og persilledrys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar