Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 27. oktober 2012

Appelsin Boller med rosiner eller chokolade

Gode boller med en fin smag og duft.

ca. 10  stk
50 g. smør
1 1/4 dl. mælk eller soyamælk
Saften af 1/2 økologisk appelsin
Skallen af 1 økologisk appelsin
ca 25 g. gær
1 spsk.  hjemmelavet vanillesukker eller 1 tsk. vanille
1 tsk.  salt
250-300 g  hvede eller speltmel
En håndfuld rosiner, tranebær eller hakket mørk chokolade
1 sammenpisket æg eller kold kaffe til pensling af bollerne

Varm mælk og smør op, til smørret er smeltet og mælken er fingerlun. 
Opløs gæren i mælken.  
Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, salt , vanillie og sukker. 
Bland melet med rosinerne og rør det hele sammen. 
Lad dejen hæve en time. 
Form  bollerne evt. med lidt mel på hænderne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Lad bollerne hæve til de har fået dobbeltstørrelse ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med lidt kold kaffe eller 1 sammenpisket æg. 
Bag bollerne ved 180 grader i ca. 15- 17 minutter .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar