Gode boller med en fin smag og duft.
ca. 10 stk
1 1/4 dl. mælk eller soyamælk
Saften af 1/2 økologisk appelsin
Skallen af 1 økologisk appelsin
ca 25 g. gær
1 spsk. hjemmelavet
vanillesukker eller 1 tsk. vanille
1 tsk. salt
250-300 g hvede eller
speltmel
En håndfuld rosiner, tranebær eller hakket mørk chokolade
1 sammenpisket æg eller kold kaffe til pensling af bollerne
Varm mælk og smør op, til smørret er smeltet og mælken er
fingerlun.
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt
appelsinsaft, appelsinskal, salt , vanillie og sukker.
Bland melet med
rosinerne og rør det hele sammen.
Lad dejen hæve en time.
Form bollerne evt. med lidt mel på hænderne og sæt dem på en bageplade beklædt
med bagepapir.
Lad bollerne hæve til de har fået dobbeltstørrelse ca. 20
minutter.
Pensl bollerne med lidt kold kaffe eller 1 sammenpisket æg.
Bag bollerne
ved 180 grader i ca. 15- 17 minutter .
Ingen kommentarer:
Send en kommentar