Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 16. oktober 2012

Havresnitter med Blåbær

Til morgenmad eller til et mellemmåltid.
En meget anderledes måde at spise havregrød med bær på ;-)
ca.6 - 8 portioner
250 g. havregryn
50 g. hakkede valnødder eller andre nødder
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
Et nip salt
50 g. ahornsirup eller mindre alt efter hvor sødt du vil have det - du kan også bruge Birkesød eller Sukrin til at søde med.
2½dl. mælk eller soyamælk
1 æg, let pisket
2 spsk. smør, smeltet
1 tsk. vanille
2-3 modne bananer, skrællet og skåret i skiver
200 g.  blåbær , hindbær eller andre bær, friske eller frosne

Smør et ovnfast fad eller form, eller for den med bagepapir.  
Bland havre, halvdelen af nødderne, bagepulver, kanel, og salt. 
Bland i en anden skål sirup, mælk, æg, smør og vanille. 
Fordel bananskiverne i et lag udover bunden af formen. 
Kom halvdelen af bærrene ovenpå bananskiverne. 
Drys havregryns blandingen udover frugten.  
Hæld æggemælkeblandingen godt fordelt udover grynene. 
Drys resten af nødder og bær over til sidst. 
Tryk bærrene lidt ned i havreblandingen med en flad hånd. 
Bag havresnitterne i 35 – 40 minutter ved 180 grader, indtil toppen er blevet lidt lysebrun. 
Lad brødet afkøle i 10 minutter og skær det ud i snitter. 
Server som en anderledes morgenmad eller som et mellemmåltid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar