Til morgenmad eller til et mellemmåltid.
En meget anderledes måde at spise havregrød med bær på ;-)
ca.6 - 8 portioner
50 g. hakkede valnødder eller andre nødder
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
Et nip salt
50 g. ahornsirup eller mindre alt efter hvor sødt du vil have det - du kan også bruge Birkesød eller Sukrin til at søde med.
2½dl. mælk eller soyamælk
1 æg, let pisket
2 spsk. smør, smeltet
1 tsk. vanille
2-3 modne bananer, skrællet og skåret i skiver
200 g. blåbær , hindbær eller andre bær, friske eller frosne
Smør et ovnfast fad eller form, eller for den med bagepapir.
Bland havre, halvdelen af nødderne, bagepulver, kanel, og salt.
Bland i en anden skål sirup, mælk, æg, smør og vanille.
Fordel bananskiverne i et lag udover bunden af formen.
Kom halvdelen af bærrene ovenpå bananskiverne.
Drys havregryns blandingen udover frugten.
Hæld æggemælkeblandingen godt fordelt udover grynene.
Drys resten af nødder og bær over til sidst.
Tryk bærrene lidt ned i havreblandingen med en flad hånd.
Bag havresnitterne i 35 – 40 minutter ved 180 grader, indtil toppen er blevet lidt lysebrun.
Lad brødet afkøle i 10 minutter og skær det ud i snitter.
Server som en anderledes morgenmad eller som et mellemmåltid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar