Dette er en lækker æblekage ;-)
1 tærtestor kage
1 tærtestor kage
Topping:
75 g. nødder grofthakkede
75 g. smør
75 g. rørsukker
1/4dl. mælk eller soyamælk
1 tsk. vanille
Dej:
190 g. rørsukker
190 g. spelt eller hvede mel
1½ tsk. bagepulver
3 æg
4 æbler store
Topping: Nødder, smør, sukker, mælk og vanille varmes op i
gryde og hældes i en anden skål – til afkøling.
Dej: Sukker piskes med æg til en
skummende masse.
Mel og bagepulver blandes og vendes i æggemassen.
Fjern kerner og stilk fra æblerne og hak dem groft eller skiv dem og vend dem i dejen.
Dejen
hældes i en smørsmurt tærteform.
Så kan du enten "dryppe" nøddetopping ovenpå kagen imens
den er ubagt og topping vil blande sig med resten af kagen og det smager godt
;-)
eller du kan smøre topping på kagen, når den har bagt ½ time og bage topping med det sidste kvarter. Det smager også
godt ;-)
Kagen skal bages ved 180 grader ialt ca. 45 minutter.
Server kagen feks.
med creme fraiche
Ingen kommentarer:
Send en kommentar