Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 8. oktober 2012

Kanelsnegle med æble-banan fyld

Kanelsneglene  er anderledes end almindelige snegle med glasur – De smager virkeligt godt og er vildt lækre med banan og æblefyldet i, og så indeholder de meget mindre sukker end de almindelig kendte kanelsnegle.              
ca. 14 - 15 stk.
Dej:
15 g gær
1½ dl mælk
½ dl vand
1 æg
1 tsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
150 g groft speltmel eller  fuldkornshvedemel
225 g spelt eller hvedemel
+ mel til udrulning
Fyld:
25 g smør
3 bananer
2 æbler
40 g farin eller muscovadosukker
2 spsk. kanel
Topping: 
3 - 4 spsk. flydende honning

Rør gæren ud i lunken mælk- vand blanding. 
Tilsæt vand, æg, olie, salt, sukker. 
Kom mel i dejen og ælt til en glat og smidig dej. 
Lad dejen hæve i en time.
Skær de skrællede bananerne ud i skiver, og æblerne i tynde både der deles i ca. tre tern hver. 
Rør frugten sammen med farin og kanel i en skål.
Drys bordet med mel og rul dejen ud til en stor aflang firkant. 
Smelt smørret og pensel dejen med det.  
Fordel det kanel-sukker dryssede frugt udover dejen.  
Rul dejen sammen fra den lange side til en pølse og skær stykker på ca. 2 cm. tykkelse ud.
Kom kanelsneglene på en smørpenslet eller bagepapir beklædt bageplade. Tryk og saml sneglene lidt.  
Bag sneglene ved 180 grader i 12 minutter. 
Pensel sneglene med honning. 
Lad dem derefter bage i  ca. 8 minutter. 
Kanelsneglene smager godt både lune og kolde. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar