Kanelsneglene er
anderledes end almindelige snegle med glasur – De smager virkeligt godt og
er vildt lækre med banan og æblefyldet i, og så indeholder de meget mindre sukker end de almindelig kendte kanelsnegle.
ca. 14 - 15 stk.
15 g gær
1½ dl mælk
½ dl vand
1 æg
1 tsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
150 g groft speltmel eller fuldkornshvedemel
225 g spelt eller hvedemel
+ mel til udrulning
Fyld:
25 g smør
3 bananer
2 æbler
40 g farin eller muscovadosukker
2 spsk. kanel
Topping:
3 - 4 spsk. flydende honning
Rør gæren ud i lunken mælk- vand blanding.
Tilsæt vand, æg, olie, salt,
sukker.
Kom mel i dejen og ælt til en glat og smidig dej.
Lad
dejen hæve i en time.
Skær de skrællede bananerne ud i skiver, og æblerne i tynde både
der deles i ca. tre tern hver.
Rør frugten sammen med farin og kanel i en skål.
Drys bordet med mel og rul dejen ud til en stor aflang
firkant.
Smelt smørret og pensel dejen med det.
Fordel det kanel-sukker dryssede frugt udover dejen.
Rul dejen sammen fra den lange side til en pølse og skær stykker på ca. 2 cm. tykkelse
ud.
Kom kanelsneglene på en smørpenslet eller bagepapir beklædt
bageplade. Tryk og saml sneglene lidt.
Bag
sneglene ved 180 grader i 12 minutter.
Pensel sneglene med honning.
Lad dem
derefter bage i ca. 8 minutter.
Kanelsneglene smager godt både lune og kolde. ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar