Varier fyldet alt efter hvad du har af grøntsager feks. kål og squash er også godt som fyld
Dej:
½ pk. Gær
1½ dl vand
2 spsk.olie
Salt
200 g. spelt eller hvedemel
50 g. rugmel
1 æg
Fyld:
2 spsk. olivenolie
2 løg hakkede
2 fed hvidløg hakkede
3 gulerødder groft revet
1 stor eller 2 mindre ca. 200g. fennikel knold hakket
1 spsk. karry/ karrypasta
1 tsk. spidskommen
Lidt tørret eller frisk finthakket chili
100 g. flødeost eller gedeost
peber – salt
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie, salt og mel og saml dejen.
Lad dejen hæve ½ time.
Svits karryen i
olie og tilsæt spidskommen.
Rør rundt og kom de hakkede løg, gulerødder,
hvidløg og fennikel ned til grøntsagerne.
Lad grøntsagerne simre i 10 minutter
og tilsæt evt. lidt vand undervejs samt chili.
Rør osten i grøntsagerne og
varm retten igennem.
Smag til med salt og peber .
Lav 8 dejstykker af dejen og rul hver klump til "en
kagetallerken stor" cirkel. Kom grøntsagsfyldet på den ene halvdel og fold dejen
sammen til en halvmåne.
Brug en gaffel til at klemme dejen sammen i kanten.
Pensel piroggerne med sammenpisket æg.
Bag piroggerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Er også gode i madpakker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar