Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 31. august 2012

Pirogger med Fennikel, Gulerod og fløde- eller gedeost


Varier fyldet alt efter hvad du har af grøntsager feks. kål og squash er også godt som fyld
8 stk.
Dej:
½ pk. Gær
1½ dl vand
2 spsk.olie
Salt
200 g. spelt eller hvedemel
50 g. rugmel
1 æg
Fyld:
2 spsk. olivenolie
2 løg hakkede
2 fed hvidløg hakkede
3 gulerødder groft revet
1 stor eller 2 mindre ca. 200g. fennikel knold hakket
1 spsk. karry/ karrypasta
1 tsk. spidskommen
Lidt tørret eller frisk finthakket chili
100 g. flødeost eller gedeost
peber – salt

Opløs gæren i vandet. 
Tilsæt olie, salt og mel og saml dejen. 
Lad dejen hæve ½ time.  
Svits karryen i olie og tilsæt spidskommen. 
Rør rundt og kom de hakkede løg, gulerødder, hvidløg og fennikel ned til grøntsagerne. 
Lad grøntsagerne simre i 10 minutter og tilsæt evt. lidt vand undervejs samt chili. 
Rør osten i grøntsagerne og varm retten igennem.
Smag til med salt og peber .
Lav 8 dejstykker af dejen og rul hver klump til "en kagetallerken stor" cirkel. Kom grøntsagsfyldet på den ene halvdel og fold dejen sammen til en halvmåne. 
Brug en gaffel til at klemme dejen sammen i kanten. 
Pensel piroggerne med sammenpisket æg. 
Bag piroggerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Er også gode i madpakker. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar