Linser er sunde og god basiskost.
Da linserne i sig selv har
en melet smag er det godt at blande dem med stærke smagsgivere, som her med
friske krydderurter, citron eller chili.
Så bliver linserne et lækkert tilbehør
til hvad du ellers serverer.
Kogte Linser
2 dl. brune eller grønne linser
1 laurbærblad
vand
Linse Salat
½ agurk
3 tomater
½ løg
1 stor peberfrugt
1 dl. friske krydderurter f.eks. mynte, basilikum, persille eller dild
1 spsk. vineddike
2 spsk. olivenolie
salt – peber - soyasauce
Mynte Linser
En portion Kogte Linser
1 – 1½ dl. frisk mynte hakket
Citron Linser
En portion Kogte linser
Fintrevet skal fra 1 øko citron og citronsaft efter smag
Chili Linser
En portion kogte linser
Så meget frisk chili som du kan lide
Kogte Linser: Skyl linserne godt og kom dem i en gryde
sammen med et laurbærblad og hæld vand over linserne så de er dækket med vand 2 cm over linserne.
Lad Linserne koge i 30 –
35 minutter under låg.
Se til dem undervejs så de ikke koger tørre.
Hæld
Linserne i en sigte til afdrypning.
Linse Salat:
Bland linserne med eddike og olie og lad dem afkøle.
Hak
agurk, peberfrugt, løg og tomat i små tern.
Hak krydderurterne.
Bland de
afkølede linser med grøntsagerne og krydderurterne.
Smag til med salt/ soyasauce og peber.
Chili, Citron eller
Mynte Linser.
Bland Finthakket Chili, fintrevet citronskal eller finthakket
frisk mynte i de lune afdryppede linser, smag til med salt og peber.
Server Linserne
lune som tilbehør.
Linseretterne er gode dagen efter med i madpakken - eventuelt dryppet med ganske lidt olie
Linseretterne er gode dagen efter med i madpakken - eventuelt dryppet med ganske lidt olie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar