Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 21. august 2012

Broccoli salat med solsikkekerner, rosiner og feta.

Endnu en god broccoliret - Broccoli er så sundt :-)
4 personer

1 broccolihoved skåret i små buketter og stokken i tynde skriver
½ - 3/4 liter kogende vand
100 g. fetaost,  gerne gedefeta smuldret
1/4 finthakket rødløg eller almindeligt løg
1 dl. solsikkekerner
2 dl. rosiner, multebær eller tørrede tranebær 
½ spsk.  balsamicoeddike
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
½ tsk. rørsukker
¼ tsk.  salt
peber
lidt vand
1 fed hvidløg
Pynt: evt. med tomatbåde

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i 15 min under låg. 
Hæld derefter broccolien  i en sigte. 
Pisk olie, eddike, salt, peber, sukker, citronsaft, lidt vand og et knust fed hvidløg sammen og hæld det over broccolien og det hakkede løg, der er kommet sammen  i en skål. 
Sæt Broccolien i køleskabet i ½ time, så den lige trækker smag fra dressingen. Svits  solsikkekernerne på en tør pande 2 minutter og sæt dem til afkøling.
Inden serveringen vend solsikkekerner, smuldret fetaost og rosinerne i salaten. 
Pynt eventuelt med tomatbåde og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar