En lækker enkel velsmagende linsesuppe.
4 personer.
2 dl røde linser
1½ l vand
4 stk. gulerødder
3 stk. porre
3 tsk. urteboullion pulver koncentreret
4 spsk. olivenolie
2 tsk. kardemomme
2 tsk. spidskommen
4 tsk. frisk revet ingefær eller 2 tsk. tørret
salt og peber
saften fra en citron
Drys: Hakkede krydderurter så som persille og eller mynteblade
Skyl linserne.
Kom linserne i det kogende vand og lad linserne
koge nogle minutter.
Dannes der skum på overfladen af vandet så fjern skummet
med en ske eller hulske.
Rens grøntsagerne og skær dem i skivede ringe og kom dem i
suppen.
Svits krydderierne på en tør pande – det giver en ekstra god
smag og bland krydderierne i suppen sammen med olien.
Lad suppen simre ca. 15
minutter, til linser og grøntsager er møre og tilsæt boullion pulver.
Lad suppen simre i et par minutter.
Blend suppen.
Varm suppen op og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Drys med krydderurter ved servering eller sæt dem på bordet ,så
alle selv kan drysse grønt på suppen.
Suppen smager også godt opvarmet dagen
efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar