De er bare lækre, ser anderledes ud end almindelige scones
eller boller, men smager helt fantastisk godt ;-)
ca.10-12 stk.
100 g. hindbær
eller ca. 250 g.
anden frugt
2 spsk. rørsukker
1 tsk. vanille
350 – 450 g. spelt eller hvedemel alt efter hvor fugtig
dejen er
2 tsk. bagepulver
50 g. rørsukker
½ dl. mælk eller soyamælk
1 dl. piskefløde eller soyafløde
Skær fersken i stykker på 1 – 2 cm, fjern stilk og sten.
Kom
fersken i en gryde sammen med hindbær, 2 spsk sukker og vanille.
Lad frugten
simre i 3 – 4 minutter.
Afkøl frugten.
350 g. mel blandes med bagepulver og
sukker i en skål og æltes sammen med mælk og fløde.
Frugten tilsættes og dejen
æltes.
Tilsæt så meget mel at dejen er fugtig og klistret.
Form dejen til
boller, så godt du kan ;-) dejen er klistret.
Bag scones ved 180 grader i 20 –
25 minutter.
Til de har let lysebrune kanter.
Når du skærer de her scones over er de
let fugtige indeni pga. saften fra frugten – men de er gennembagte.
De smager fantastisk bare som de er eller serveret med lidt
smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar