Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 10. juli 2012

Linseret med multebær og marinerede grønne bønner med hvidløg

En god lækker sammenkogt ret
4 personer

1 ½ dl  grønne linser
1 løg finthakket
2 gulerod finthakket
1 stængel bladselleri finthakket
2 spsk olivenolie
2 store tomat finthakket
1 stor rød peber skåret i strimler uden kerner og stilk
½ l grønsagsbouillon
saft fra en halv citron
1 spsk.  oregano tørret
salt og peber
1 håndfuld  persille
2 håndfulde tørrede multebær eller rosiner
eventuelt revet parmesanost
300 g. grønne bønner uden stilk 
Dressing:
2 spsk.olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk rørsukker
salt –peber
1- 2 fed hvidløg presset
evt. lidt vand

Linserne skylles godt. 
Løgene svitses i olien. 
Gulerod, bladselleri , rød peber og oregano tilsættes og retten svitses sagte videre i 3minutter. 
Tilsæt de grønne linser og vend dem rundt i grøntsagerne. 
Tilsæt tomater og grønsagsbouillon. 
Lad retten simre  i ca. 20- 25 min. indtil linserne er møre. 
Rør af og til i gryden. 
Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne er ved at koge tørre. 
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom de grønne bønner i kogende vand og kog dem i ca. 5 - 7minutter. 
Rør dressingen sammen. 
Hæld vandet fra bønnerne.
Kom bønnerne i en skål og bland dressingen i de varme bønner.
Server Linse retten drysset med multebær,hakket persille og eventuelt revet parmasanost sammen med de marinerede bønner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar