Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 10. juli 2012

Linseret med multebær og marinerede grønne bønner med hvidløg

En god lækker sammenkogt ret
4 personer

1 ½ dl  grønne linser
1 løg finthakket
2 gulerod finthakket
1 stængel bladselleri finthakket
2 spsk olivenolie
2 store tomat finthakket
1 stor rød peber skåret i strimler uden kerner og stilk
½ l grønsagsbouillon
saft fra en halv citron
1 spsk.  oregano tørret
salt og peber
1 håndfuld  persille
2 håndfulde tørrede multebær eller rosiner
eventuelt revet parmesanost
300 g. grønne bønner uden stilk 
Dressing:
2 spsk.olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk rørsukker
salt –peber
1- 2 fed hvidløg presset
evt. lidt vand

Linserne skylles godt. 
Løgene svitses i olien. 
Gulerod, bladselleri , rød peber og oregano tilsættes og retten svitses sagte videre i 3minutter. 
Tilsæt de grønne linser og vend dem rundt i grøntsagerne. 
Tilsæt tomater og grønsagsbouillon. 
Lad retten simre  i ca. 20- 25 min. indtil linserne er møre. 
Rør af og til i gryden. 
Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne er ved at koge tørre. 
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom de grønne bønner i kogende vand og kog dem i ca. 5 - 7minutter. 
Rør dressingen sammen. 
Hæld vandet fra bønnerne.
Kom bønnerne i en skål og bland dressingen i de varme bønner.
Server Linse retten drysset med multebær,hakket persille og eventuelt revet parmasanost sammen med de marinerede bønner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar