En god lækker sammenkogt ret
4 personer
4 personer
1 ½ dl grønne linser
1 løg finthakket
2 gulerod finthakket
1 stængel bladselleri finthakket
2 spsk olivenolie
2 store tomat finthakket
1 stor rød peber skåret i strimler uden kerner og stilk
½ l grønsagsbouillon
saft fra en halv citron
1 spsk. oregano
tørret
salt og peber
1 håndfuld persille
2 håndfulde tørrede multebær eller rosiner
eventuelt revet parmesanost
300 g. grønne bønner uden stilk
Dressing:
2 spsk.olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk rørsukker
salt –peber
1- 2 fed hvidløg presset
evt. lidt vand
Linserne skylles godt.
Løgene svitses i olien.
Gulerod,
bladselleri , rød peber og oregano tilsættes og retten svitses sagte videre i 3minutter.
Tilsæt de grønne linser og vend dem rundt i grøntsagerne.
Tilsæt tomater og grønsagsbouillon.
Lad retten
simre i ca. 20- 25 min. indtil linserne
er møre.
Rør af og til i gryden.
Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne er ved at
koge tørre.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom de grønne bønner i kogende vand og kog dem i ca.
5 - 7minutter.
Rør dressingen sammen.
Hæld vandet fra bønnerne.
Kom bønnerne i en skål
og bland dressingen i de varme bønner.
Server Linse retten drysset med multebær,hakket persille og eventuelt revet parmasanost sammen med de
marinerede bønner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar