En dejlig frisk dessert.
Vil du servere den til børn så hæld ufortyndet hyldeblomstsaft over deres melonanretning i stedet for dressingen med spiritus.
2 personer
Vil du servere den til børn så hæld ufortyndet hyldeblomstsaft over deres melonanretning i stedet for dressingen med spiritus.
2 personer
1 honning eller cantaloupe melon
1 nektarin eller fersken
50 g. mørk chokolade
6 mandler
Kanel Is:
2 dl. piskefløde eller sojafløde
½ tsk, kanel stødt
1½ spsk honning eller sirup
2½ dl.
fromage frais eller creme fraiche eller brug 2 skiver købt god vanilleis drysset med kanel
Dressing:
2 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
2 spsk. cognac eller rom
Pynt:
Mynteblade
Start med isen:
Pisk fløden til flødeskum sammen med kanel.
Tilsæt honning
og fromage frais under piskning tilsidst.
Hæld isen i en skål/form og frys den
til is mindst 3 timer før servering.
Pisk dressingen sammen.
Del melonen i to dele med zigzag udskæring rundt på midten af
melonen vha. en skarp kartoffelkniv eller anden lille kniv.
Fjern kernerne fra
melonens midte.
Skær det meste af frugtkødet ud af melonen.
Halver druerne.
Skær mandlerne i flager.
Hak chokoladen groft.
Skær fersken ud i tern.
Kom isen
i de halve meloner og top op med druer, melonkødet, det hakkede chokolade og fersken.
Hæld dressing
over frugten.
Drys med lidt kanel og mandelflagerne.
Pynt med mynteblade.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar