En lækker hverdagsret der er sund ;-)
Du kan også servere Linseretten sammen med kogte ris
4 personer
8 stk.
4 dl. vand
4 æg
2 dl. majsmel
1½ dl. spelt eller hvedemel
3 spsk olie
Linseret:
200 g sorte linser - her har jeg brugt Belugalinser
100 g. Kikærter der
har været lagt i blødi vand i 8 timer mindst og kogt i ca. en time. Lav
en stor portion og opbevar dem, i fryseren.
2 løg, hakket
6 tomat, finthakket eller en dåse tomater
2 - 4 skiver ingefær, hakket
4 fed hvidløg, hakket
eventuelt 1 chili, finthakket - efter smag
1 spsk. citron saft
2 tsk. koriander stødt
1 tsk. gurkemeje pulver
2 tsk. kommenfrø
2 tsk. rørsukker
½ tsk kanel
En stor håndfuld majs korn frisk eller frosne
2 spsk. olivenolie
salt og peber
Yderligere fyld:
Frisk strimlet salat blade
Agurk i skiver
Eventuelt revet fast ost
Start med at bage Tortillas.
Pisk alle ingredienser sammen
og bag dem som pandekager med ganske lidt olie på panden.
Kom de sorte linser
og i en gryde, tilsæt vand og lad der koge op.
Lad linserne simre i 20 minutter,
eller indtil de møre.
Hæld vandet fra i en sigte.
Varm olien og svits løgene i
et par minutter.
Kom hvidløg i.
Rør
chili, ingefær, gurkemeje, kommen, salt
og peber i løgene og rør rundt i 2-3 minutter.
Tilsæt de kogte Kikærter,
tomat, sukker og citronsaft og lad det
koge i 5 minutter.
Kom de kogte sorte linser og majs i retten og lad retten
koge op.
Smag linseretten til med krydderier og eventuelt mere citronsaft.
Lun tortillas i ovnen eller på brødrister og fyld dem med Linseretten,
frisk salat, skivet agurk og eventuelt revet ost.
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar