En tomattærte der smager virkeligt godt - og uden ost og æg.
Det svitsede blomkål er et perfekt tilbehør til tærten ;-)
4- 5 personer.
Tærtebund:
200 g. speltmel
3 spsk. sesamfrø
100 g. smør
3 spsk. soyamælk eller fløde
3 spsk. vand
Tomatsauce:
1 ds. hakkede tomater eller
5 store tomater hakkede
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
3 spsk. olivenolie
½ tsk. kanel
1 tsk.oregano.
Citronsaft, salt , peber.
Drys:
2 spsk. oregano frisk
eller 2 tsk tørret
2 spsk. timian frisk eller 2 tsk tørret
4 – 5 spsk. frisk basilikum eller 2 tsk. tørret
6 store tomater
3 – 4 fed hvidløg
Lidt olivenolie
Oliven
Blomkål :
1 blomkålhoved eller stort broccolihoved
2 spsk. olivenolie eller anden olie
3 fed hvidløg finthakket
Et stykke mild rød chili finthakket
Start med tærtebunden.
Bland mel sammen med smør og sesamfrø.
Kom mælk eller fløden i rør godt og tilsæt vand så dejen kan samles.
Rul dejen
ud og kom den i en smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel og kom den i
ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Tomatsauce: Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt de
hakkede tomater.
Kom kanel og oregano i saucen og lad den småkoge i 12 – 15
minutter så det bliver en tyk sauce.
Smag saucen til med citronsaft, salt og
peber.
Kom tomatsaucen ovenpå tærtebunden.
Hak krydderurterne og
drys dem ovenpå.
Skær hvidløg ud i tynde skiver og kom den
ovenpå krydderurterne.
Skær tomaterne i skiver og læg dem ovenpå
hvidløgsskiverne.
Dryp med lidt olivenolie over tærten og kom oliven ovenpå.
Bag tærten i 20 – 25 minutter ved 180 grader.
Blomkål. Del den i buketter.
Kog vand op i en gryde, når vandet
koger kom lidt salt i og derefter blomkålsbukettere.
Kog buketterne i 2
minutter fra vandet koger igen.
Hæld blomkålen i en sigte, så vandet løber fra.
Varm olien op og tilsæt hvidløg og chili.
Rør rundt og tilsæt blomkålsbuketter.
Svits blomkålen i ca. 3 minutter.
Server Tomattærten sammen med det svitsede blomkål ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar