Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 7. juli 2012

Tomattærte med svitset krydret Blomkål


En tomattærte der smager virkeligt godt - og uden ost og æg.
Det svitsede blomkål er et perfekt tilbehør  til tærten ;-)
4- 5 personer.
Tærtebund:
200 g. speltmel
3 spsk. sesamfrø
100 g. smør
3 spsk. soyamælk eller fløde
3 spsk. vand

Tomatsauce:
1 ds. hakkede tomater eller  5 store tomater hakkede
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
3 spsk. olivenolie
½ tsk. kanel
1 tsk.oregano.
Citronsaft, salt , peber.

Drys:
2 spsk. oregano frisk  eller 2 tsk tørret
2 spsk. timian frisk eller 2 tsk tørret
4 – 5 spsk. frisk basilikum eller 2 tsk. tørret
6 store tomater
3 – 4 fed hvidløg
Lidt olivenolie
Oliven

Blomkål :
1 blomkålhoved eller stort broccolihoved
2 spsk. olivenolie eller anden olie
3 fed hvidløg finthakket
Et stykke mild rød chili finthakket

Start med tærtebunden
Bland mel sammen med smør og sesamfrø. 
Kom mælk eller fløden i rør godt og tilsæt vand så dejen kan samles. 
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. 
Prik bunden med en gaffel og kom den i ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Tomatsauce: Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt de hakkede tomater. 
Kom kanel og oregano i saucen og lad den småkoge i 12 – 15 minutter så det bliver en tyk sauce. 
Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Kom tomatsaucen ovenpå tærtebunden. 
Hak krydderurterne og drys dem ovenpå. 
Skær hvidløg ud i tynde skiver og kom den ovenpå krydderurterne. 
Skær tomaterne i skiver og læg dem ovenpå hvidløgsskiverne. 
Dryp med lidt olivenolie over tærten og kom oliven ovenpå. 
Bag tærten i 20 – 25 minutter ved 180 grader.
Blomkål. Del den i buketter. 
Kog vand op i en gryde, når vandet koger kom lidt salt i og derefter blomkålsbukettere. 
Kog buketterne i 2 minutter fra vandet koger igen. 
Hæld blomkålen i en sigte, så vandet løber fra. 
Varm olien op og tilsæt hvidløg og chili. 
Rør rundt og tilsæt blomkålsbuketter. 
Svits blomkålen i ca. 3 minutter.
Server Tomattærten sammen med det svitsede blomkål  ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar