Smager godt og er meget sundt
1 blomkålshoved eller stort broccolihoved
2 spsk. olivenolie eller anden olie
3 fed hvidløg finthakket
Et stykke mild rød chili finthakket
Del blomkålen i buketter.
Kog vand op i en gryde når vandet
koger kom lidt salt i og derefter blomkålsbukettere.
Kog buketterne i 2
minutter fra vandet koger igen.
Hæld blomkålen i en sigte så vandet løber fra.
Varm olien op og tilsæt hvidløg og chili.
Rør rundt og tilsæt blomkålsbuketter.
Svits blomkålen i ca. 3 minutter.
Blomkålscreme
ca. 250 g. En rest af blomkål med chili og hvidløg eller en rest let kogt blomkål.
2 spsk. pinjekerner eller mandler hakkede
2 spsk. rosiner
½ spsk.olivenolie
evt. hvis du kan lide det 1 spsk. kapers
Hak pinjekerner eller mandler og rosiner fint.
Bland blomkålen med rosinerne og mandlerne og rør olien i.
Gerne i en blender.
Har du lyst til kapers i, så hak dem fint og tilsæt.
Server Blomkålscremen på ristet rugbrød evt. pyntet med radiser eller rå løg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar