En kage fyldt med syndigt gode sager ;-)
Jeg bruger fuldkornsspeltmel i kagen, du kan feks. bruge grahamsmel i stedet for eller almindelig
mel
180 g. smør
150 g. hakket mørk chokolade
3 æg
1 tsk. vanille
300 g. rørsukker
200 g.
fuldkornsspeltmel, grahamsmel, speltmel eller hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g. hakkede
mandler
300 g. hindbær evt.
frosne
Kom smør og chokolade i en gryde og stil den over svag
varme.
Rør rundt, indtil smør og chokolade er smeltet.
Kom æg, vanille og
sukker i en skål og pisk massen godt, indtil den er let og cremet.
Vend mel, mandler, bagepulver og 75 g. af hindbærerne i dejen.
Kom smør-chokoladen i dejen.
Kom smør-chokoladen i dejen.
Hæld dejen op i en form eller ovnfast fad beklædt med
bagepapir.
Drys resten af hindbærerne på dejen.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min - 50 minutter eventuelt op til en time.,prøv med en strikkepind eller lignende, som du stikker ned i kagen
og ser om den er bagt færdig. Det er den når der ikke hænger dej på pinden.
Læg
evt. staniol over kagen de sidste 10 minutter, så den ikke bliver brændt. Server
med creme fraiche og pynt eventuelt med hakkede mynteblade
Ingen kommentarer:
Send en kommentar