Virkeligt lækre boller
½ pk. gær – 25 gram
3 dl. vand
3 dl. surmælksprodukt eller juice
½ spk. salt
1 tsk. rørsukker eller sirup
200 g. groftrevet gulerødder
1 dl. hørfrø
1 dl.græskarkener
100 g.majsmel.
700 g. speltmel eller hvedemel
Bland gæren med vandet.
Tilsæt surmælksprodukt, salt,
sukker, gulerødder, hørfrø, græskarkerner og majsmel og lidt af speltmelet.
Lad dejen forhæve i 20 minutter - det giver en meget bedre smag til brødet.
Ælt dejen ved at tilsætte speltmelet lidt ad
gangen og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve i en time.
Form dejen til boller og lad
dem hæve på en bageplade i ½ time.
Bag bollerne ved 180 grader i ca.20
minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar