Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 22. juli 2012

Pasta Gratin med Spinat, Feta og Fennikel


Kan laves som lasagne – kom grøntsagerne imellem lasagneplader
4 – 5 personer
300 g. pasta eller lasagneplader
2 spsk. olivenolie
1 stort løg hakket
2 fed hvidløg fintsnittet
1 ds. hakkede tomater eller 6  store tomater hakkede
1 fennikel hakket
1 rød peberfrugt hakket
300 g. frisk spinat eller helbladet frossen-tøet op
½ tsk chili tørret eller et lille stk. frisk
1 spsk. oregano tørret eller 3 spsk. frisk
Har du frisk basilikum så tag 4 spsk. hakket ellers udelades dette..
150 g. feta smuldret
salt – peber
1 bolle eller stor skive brød fintrevet
50 g parmesanost fintrevet
En stor håndfuld persille hakket

Kog pastaen i kogende vand med salt efter anvisninger på pakken. 
Kom den kogte pasta i en sigte så vandet løber fra. 
Svits løget i olivenolien i et par minutter. 
Tilsæt hvidløg, fennikel og peberfrugt lad grøntsagerne svits med i et par minutter. 
Tilsæt chili, oregano og tomater. 
Lad tomatsaucen småkoge i 10 minutter. Tilsæt evt. mere vand så grøntsagerne ikke koger tør.  
Tilsæt den friske spinat. 
Lad spinaten lige blive vendt i gryden med grøntsagerne.  
Lad saucen koge i 2 minutter. 
Smag saucen til med salt og peber. 
Tag den fra varmen.
Bland den smuldrede fetaost med grøntsagssaucen. 
Bland saucen og pasta og kom det i et ildfast fad. 
Bland parmesanost, persille, basilikum og den fintrevet bolle. 
Drys parmesanblandingen over grøntsager og pasta. 
Bag retten i ovnen i 20 - 22 minutter ved 180 grader. 
Server ;-)

1 kommentar:

  1. Denne ret skal da prøves.. Vi er nye i det med vegetarretter, så er ved at finde lidt inspiration.

    SvarSlet