Dejlig suppe på en kold dag. Grøntsagerne kan varieres alt
efter hvad du har, og mangler du en af krydderierne, så lav suppen uden det
krydderi - hvis det ikke lige er karry. Styrken af suppen varieres bl.a. af hvor meget karry og chili du bruger, og om det er en stærk karry.
2 spsk.oliven olie
1 løg hakket
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. karrypasta eller karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk spidskommen
½ tsk. tørrede chiliflager
½ tsk kardemomme stødt
1 tsk.oregano
2 tsk. kanel
1 tsk.koriander
1 tsk. stødt ingefær eller 2 tsk. frisk revet ingefær
200 g røde linser skyllede og gerne iblødsat en time inden i
vand.
3 kartofler uden skræl i tern
3 gulerødder skåret i
mønter
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 ds. hakkede tomater eller 4 store tomater hakkede
2 tsk. grøntsagsboullion pulver
ca. 1 liter vand
1 dåse kokosmælk
saften fra 1 citron
1 1/2 tsk. salt
Drys: Rosiner eller tørrede tranebær
Svits løg og hvidløg i olien tilsæt karrypastaen.
Svits det
og tilsæt derefter alle krydderierne, kartofler, gulerødder og pebefrugt.
Rør
rundt og tilsæt afdryppede linser og tomaterne.
Rør rundt og tilsæt vand og
boullion.
Lad suppen småkoge 15 minutter og tilsæt kokosmælken og eventuelt
mere kogende vand.
Småkog suppen 7 - 8 minutter mere til grøntsagerne er møre.
Smag suppen til med citron og salt.
Sæt rosiner eller tørrede tranebær på bordet til at drysse
på suppen.
Velbekomme ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar