Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 30. maj 2013

Stærk krydret Indisk suppe med kokosmælk

Dejlig suppe på en kold dag. Grøntsagerne kan varieres alt efter hvad du har, og mangler du en af krydderierne, så lav suppen uden det krydderi - hvis det ikke lige er karry. Styrken af suppen varieres bl.a. af hvor meget karry og chili du bruger, og om det er en stærk karry.
3 - 4 personer

2 spsk.oliven olie
1 løg hakket
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. karrypasta eller karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk spidskommen
½ tsk. tørrede chiliflager
½ tsk kardemomme stødt
1 tsk.oregano
2 tsk. kanel
1 tsk.koriander
1 tsk. stødt ingefær eller 2 tsk. frisk revet ingefær
200 g røde linser skyllede og gerne iblødsat en time inden i vand.
3 kartofler uden skræl i tern
3 gulerødder  skåret i mønter
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 ds. hakkede tomater eller 4 store tomater hakkede
2 tsk. grøntsagsboullion pulver
ca. 1 liter vand
1 dåse kokosmælk
saften fra 1 citron
1 1/2  tsk. salt
Drys: Rosiner eller tørrede tranebær

Svits løg og hvidløg i olien tilsæt karrypastaen. 
Svits det og tilsæt derefter alle krydderierne, kartofler, gulerødder og pebefrugt.
Rør rundt og tilsæt afdryppede linser og tomaterne. 
Rør rundt og tilsæt vand og boullion. 
Lad suppen småkoge 15 minutter og tilsæt kokosmælken og eventuelt mere kogende vand. 
Småkog suppen 7 - 8 minutter mere til grøntsagerne er møre. 
Smag suppen til med citron og salt.

Sæt rosiner eller tørrede tranebær på bordet til at drysse på suppen.
Velbekomme ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar