Som frokostret eller til middag,
hvor du evt. fordobler opskriften
3 personer, dog alt
efter hvor sultne I er.
4 æg
2½ dl. mælk, soyamælk eller lignende
2½dl. vand
200 g. spelt eller hvedemel
Lidt salt
Lidt smør til pandekage stegning
1 ds. hakkede tomater eller 6 store tomater
1 løg
2 spsk.olivenolie
Peber - salt
Lidt chili efter smag
2 tsk. oregano
2 tsk. grøntsags boullionpulver
1 spsk. maizenamel eller boghvedemel
500 g. spinat frisk eller frossen- evt. blandet med friske brændnældetopskud
2 fed hvidløg
100 g. fetaost
50 g. hakkede mandler
Ca. 1 - 1½ dl fløde eller mælk
En håndfuld hakket persille som drys
Pandekager: Bland mel
og salt.
Pisk æg, mælk og vand sammen og pisk væsken i melet.
Lad dejen hvile
imens du laver tomatsauce og fyld.
Tomatsauce: Hak løget og svits det i olie.
Tilsæt
tomaterne, oregano, boullionpulver og lidt chili.
Lad saucen stå og småkoge. Tilsæt
evt. vand undervejs så den ikke koger tør.
Fyld: Skyl spinaten eller tø den op hvis den er frossen.
Hak spinat og brændenælde.
Hak hvidløget og smulder fetaosten.
Svits
spinat, brændenælde og hvidløg i olien.
Vend fetaost og fløde i spinaten, når den er faldet
sammen i gryden.
Kryder med salt og peber. J
ævn spinatfyldet med boghvedemel eller
maizenamel, der er rørt op med lidt vand.
Smag fyldet til
Bag pandekagerne gyldne på en pande med lidt smør.
Fordel
spinatfyldet på pandekagerne og rul dem sammen.
Drys pandekagerne med mandler
og hakket persille, og server dem lune
sammen med tomatsaucen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar