Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 24. maj 2013

Spinatpandekager med tomatsauce og feta.

Som frokostret eller til middag,
hvor du evt. fordobler opskriften
3 personer, dog alt efter hvor sultne I er.
4 æg
2½ dl. mælk, soyamælk eller lignende
2½dl. vand
200 g. spelt eller hvedemel
Lidt salt
Lidt smør til pandekage stegning
1 ds. hakkede tomater eller 6 store tomater
1 løg
2 spsk.olivenolie
Peber - salt
Lidt chili efter smag
2 tsk. oregano
2 tsk. grøntsags boullionpulver
1 spsk. maizenamel eller boghvedemel
500 g. spinat frisk eller frossen- evt. blandet med friske brændnældetopskud
2 fed hvidløg
100 g. fetaost
50 g. hakkede mandler
Ca. 1 - 1½ dl fløde eller mælk
En håndfuld hakket persille som drys

Pandekager:  Bland mel og salt. 
Pisk æg, mælk og vand sammen og pisk væsken i melet. 
Lad dejen hvile imens du laver tomatsauce og fyld. 

Tomatsauce:  Hak løget og svits det i olie. 
Tilsæt tomaterne, oregano, boullionpulver og lidt chili. 
Lad saucen stå og småkoge. Tilsæt evt. vand undervejs så den ikke koger tør.

Fyld: Skyl spinaten eller tø den op hvis den er frossen. 
Hak spinat og brændenælde.  
Hak hvidløget og smulder fetaosten. 
Svits spinat, brændenælde og hvidløg i olien. 
Vend fetaost og fløde i spinaten, når den er faldet sammen i gryden. 
Kryder med salt og peber.  J
ævn spinatfyldet med boghvedemel eller maizenamel, der er rørt op med lidt vand. 
Smag fyldet til

Bag pandekagerne gyldne på en pande med lidt smør. 
Fordel spinatfyldet på pandekagerne og rul dem sammen. 
Drys pandekagerne med mandler og hakket persille, og server dem lune sammen med tomatsaucen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar