Lækker tærte ;-)
Tærtebund:
300 g. speltmel eller hvedemel
150 g. smør eller olie og vand blanding
5 spsk. fløde eller sojamælk
ca. 4 spsk. koldt vand
Fyld:
1 kg rødløg
6 fed hvidløg med skræl
2 spsk.olivenolie
2 spsk. balsamico eddike
1 spsk. honning eller akacie honning
4 spsk. soltørrede eller bagte tomater i olie hakkede
salt - peber
2 spsk. frisk hakket
rosmarin
Pil og skær løgene i kvarte.
Kom løg og hvidløg der ikke er
pillede i et ovnfast fad.
Pisk olie, eddike og honning sammen.
Hæld dressingen over
løgene og bland godt.
Drys med frisk hakket rosmarin.
Kom fadet i ovnen ved 150 grader og bag
løgene i ca. en time
Lav tærtebunden, ved at blande alle ingredienser og tag 2/3
af dejen , rul den ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
Når løgene er bagte så mos indholdet ud af hvidløgene og bland det
med rødløgene og de hakkede soltørrede tomater.
Kom fyldet på tærtebunden - gem eventuelt lidt bagte løg til topping på den færdigbagte
tærte.
Rul resten af dejen ud og kom det på tærten som låg.
Pensel låget med lidt olie og drys med lidt rosmarin.
Bag tærten i 25 minutter ved 180 grader.
Pynt
med løgresten oven på tærten.
Server tærten varm sammen med en skål grøn salat
og sennep.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar