Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 3. januar 2013

Rødløgs Tærte med balsamico og soltørrede tomater

Lækker tærte ;-)

4 personer
Tærtebund:
300 g. speltmel eller hvedemel
150 g. smør eller olie og vand blanding
5 spsk. fløde eller sojamælk
ca. 4 spsk. koldt vand

Fyld:
1 kg rødløg
6 fed hvidløg med skræl
2 spsk.olivenolie
2 spsk. balsamico eddike
1 spsk. honning eller akacie honning
4 spsk. soltørrede eller bagte tomater i olie hakkede
salt - peber
2 spsk. frisk hakket  rosmarin

Pil og skær løgene i kvarte. 
Kom løg og hvidløg der ikke er pillede i et ovnfast fad. 
Pisk olie, eddike og honning sammen. 
Hæld dressingen over løgene og bland godt. 
Drys med frisk hakket rosmarin. 
Kom fadet i ovnen ved 150 grader og bag løgene i ca. en time
Lav tærtebunden, ved at blande alle ingredienser og tag 2/3 af dejen , rul den ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.  
Når løgene er bagte  så mos indholdet ud af hvidløgene og bland det med rødløgene og de hakkede soltørrede tomater. 
Kom fyldet på tærtebunden - gem eventuelt lidt bagte løg til topping på den færdigbagte tærte. 
Rul resten af dejen ud og kom det på tærten som låg. 
Pensel låget med lidt olie og drys med lidt rosmarin. 
Bag tærten i 25 minutter ved 180 grader. 
Pynt med løgresten oven på tærten. 
Server tærten varm sammen med en skål grøn salat og sennep.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar