En suppe med masser af gode ting, der booster dit
immunforsvar. Lav en stor portion, så der er til at varme op senere.
2 spsk. olivenolie.
2 gulerødder eller pastinakker eller persillerødder
1 rødbede stor
2 kartofler eller jordskokker
...og /eller andre grøntsager du har i grøntsagsskuffen
1 løg
2 - 6 fed hvidløg - de bliver søde når de bliver kogt
Et stykke ingefær rod ca. 2 cm.
Vand,
salt - peber
Frisk citronsaft
ca. ½ tsk. cayenne eller lidt mindre
Chili efter smag men ikke for stærkt, eller dryp med sød
chilisauce ved servering
Masser af hakket frisk persille til drys.
Skræl og grovhak rodfrugterne.
Hak løget og skær hvidløgene og ingefær over.
Svits løg og rodfrugter i olien i 3 minutter.
Hæld vand på, så det dækker
og lad suppen småkoge i ½ time.
Hæld evt. mere vand på undervejs, hvis suppen er ved at koge
tør.
Blend suppen og smag den til med salt, peber, cayenne, citron og chili.
Server suppen varm med et stort
drys hakket persille
Ingen kommentarer:
Send en kommentar