Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 7. januar 2013

Tomat-rosmarinsuppe med kartofler, grønkål og hvidløgscroutoner.

En dejlig vintersuppe
4 personer
2 spsk.olivenolie
4 store  bagekartofler eller 8 mindre kartofler, skrællet og groft hakket
150 g. grønkål frossen eller et bundt frisk finthakket.
3 dl. grøntsagsboullion
2½ dl. hvid eller rødvin
4- 5 store stilke af bladselleri
3 store fed hvidløg
1 stort løg
1 glas ovnbagte tomater eller ½ glas tørrede hakkede
1 ds. tomatpure koncentreret eller 3 spsk.
4 kviste af frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
3 skiver brød eller 3 boller og et stort fed hvidløg knust til brødcroutoner
salt og peber

Hak løg, hvidløg og selleri groft.
Varm olien op i en stor gryde. 
Svits løg, hvidløg og selleri et par minutter. 
Tilsæt rosmarin og timian. 
Kom vinen i gryden og de grofthakkede skrællede kartofler. Tilsæt tomaterne hakkede groft og tomatpure. 
Kom ca. en liter vand i gryden og boullionen. 
Lad suppen simre gerne 1 - 1½ time. 
Tilsæt evt. vand og rør rundt en gang imellem undervejs. 
Fjern timian og rosmarinkvistene. 
Smag suppen til med salt og peber. 
Kom hakket  grønkål i suppen og varm den op.
Imens suppen simrer skær du brødet i tern. 
Kom brødternene på en bageplade med bagepapir og presser hvidløget udover. 
Bages i ovnen i 8 -10 minutter ved 180 grader.
Server suppen med brødcroutonerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar