Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 7. januar 2013

Tomat-rosmarinsuppe med kartofler, grønkål og hvidløgscroutoner.

En dejlig vintersuppe
4 personer
2 spsk.olivenolie
4 store  bagekartofler eller 8 mindre kartofler, skrællet og groft hakket
150 g. grønkål frossen eller et bundt frisk finthakket.
3 dl. grøntsagsboullion
2½ dl. hvid eller rødvin
4- 5 store stilke af bladselleri
3 store fed hvidløg
1 stort løg
1 glas ovnbagte tomater eller ½ glas tørrede hakkede
1 ds. tomatpure koncentreret eller 3 spsk.
4 kviste af frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
3 skiver brød eller 3 boller og et stort fed hvidløg knust til brødcroutoner
salt og peber

Hak løg, hvidløg og selleri groft.
Varm olien op i en stor gryde. 
Svits løg, hvidløg og selleri et par minutter. 
Tilsæt rosmarin og timian. 
Kom vinen i gryden og de grofthakkede skrællede kartofler. Tilsæt tomaterne hakkede groft og tomatpure. 
Kom ca. en liter vand i gryden og boullionen. 
Lad suppen simre gerne 1 - 1½ time. 
Tilsæt evt. vand og rør rundt en gang imellem undervejs. 
Fjern timian og rosmarinkvistene. 
Smag suppen til med salt og peber. 
Kom hakket  grønkål i suppen og varm den op.
Imens suppen simrer skær du brødet i tern. 
Kom brødternene på en bageplade med bagepapir og presser hvidløget udover. 
Bages i ovnen i 8 -10 minutter ved 180 grader.
Server suppen med brødcroutonerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar