Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 31. december 2012

En kop Lasagne...værsgo ;-)

Festlig og sjov måde at servere lasagne på ;-)

12 stk. til ca.5 personer
Tomat-grøntsags saucen
2 spsk. olivenolie
1 stort løg
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 mindre squash skåret i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 lille dåse tomatpuré
1 ds. hakkede tomater eller 8 modne tomater
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 laurbærblad
1 tsk. rørsukker
salt - peber

Ostefyld:
100 g. gedeost eller flødeost gerne med krydderurter
ca.75 g. revet parmesan ost
150 g.  revet mozzarella ost
peber
500 g.  lasagne pasta plader ca. 21-22 stk
evt. 1 bolle eller skive brød, der er fintrevet som drys.
12 ovnfaste kopper eller store muffinsforme

Varm olien og svits peberfrugt, løg og squash i 5 minutter. 
Tilsæt hakkede hvidløg, tomater og tomatpure. 
Rør rundt og tilsæt krydderierne. 
Kom evt. lidt vand i saucen og lad saucen småkoge i mindst 30 minutter, tilsæt vand undervejs hvis den er for tyk.- Det bliver en tyk tomat-grøntsagssauce.
Bland det revne ost.
Kom en stor gryde med vand og lidt salt i kog og kog pastapladerne ca. 4 -5 stykker ad gangen i ca. 3 minutter. 
Læg de kogte lasagneplader adskilte på et viskestykke.
Smør kopperne med olie eller for dem med bagepapir. 
Skær de kogte pastaplader i halve aflange stykker og for kopperne med 2 stykker hver. Kom derefter en god spiseske tomat-grøntsags sauce i hver kop og læg et  kvart stykke lasagneplade ovenpå, i hver kop. 
Vendt ud på tallerken med grønkål-mandarin salat
Kom et lag ostedrys plus et stykke gedeost eller flødeost i kopperne og kom et kvart stykke lasagneplade ovenpå. 
Derefter en god spiseske tomat-grøntsagssauce osv. 
Gentag med ostedrys med fløde/gedeost , lasagne og tomatsauce i lag. 
Slut af med et kvart stykke lasagneplade og drys med revet brød.
Bag kopperne med lasagnefyldet i ovnene ved 180 grader i 25 minutter.
Vent 5 minutter, så kopperne ikke er brændvarme, og server lasagnen i kopperne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar