Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 31. december 2012

En kop Lasagne...værsgo ;-)

Festlig og sjov måde at servere lasagne på ;-)

12 stk. til ca.5 personer
Tomat-grøntsags saucen
2 spsk. olivenolie
1 stort løg
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 mindre squash skåret i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 lille dåse tomatpuré
1 ds. hakkede tomater eller 8 modne tomater
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 laurbærblad
1 tsk. rørsukker
salt - peber

Ostefyld:
100 g. gedeost eller flødeost gerne med krydderurter
ca.75 g. revet parmesan ost
150 g.  revet mozzarella ost
peber
500 g.  lasagne pasta plader ca. 21-22 stk
evt. 1 bolle eller skive brød, der er fintrevet som drys.
12 ovnfaste kopper eller store muffinsforme

Varm olien og svits peberfrugt, løg og squash i 5 minutter. 
Tilsæt hakkede hvidløg, tomater og tomatpure. 
Rør rundt og tilsæt krydderierne. 
Kom evt. lidt vand i saucen og lad saucen småkoge i mindst 30 minutter, tilsæt vand undervejs hvis den er for tyk.- Det bliver en tyk tomat-grøntsagssauce.
Bland det revne ost.
Kom en stor gryde med vand og lidt salt i kog og kog pastapladerne ca. 4 -5 stykker ad gangen i ca. 3 minutter. 
Læg de kogte lasagneplader adskilte på et viskestykke.
Smør kopperne med olie eller for dem med bagepapir. 
Skær de kogte pastaplader i halve aflange stykker og for kopperne med 2 stykker hver. Kom derefter en god spiseske tomat-grøntsags sauce i hver kop og læg et  kvart stykke lasagneplade ovenpå, i hver kop. 
Vendt ud på tallerken med grønkål-mandarin salat
Kom et lag ostedrys plus et stykke gedeost eller flødeost i kopperne og kom et kvart stykke lasagneplade ovenpå. 
Derefter en god spiseske tomat-grøntsagssauce osv. 
Gentag med ostedrys med fløde/gedeost , lasagne og tomatsauce i lag. 
Slut af med et kvart stykke lasagneplade og drys med revet brød.
Bag kopperne med lasagnefyldet i ovnene ved 180 grader i 25 minutter.
Vent 5 minutter, så kopperne ikke er brændvarme, og server lasagnen i kopperne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar