Festlig og sjov måde at servere lasagne på ;-)
12 stk. til ca.5 personer
2 spsk. olivenolie
1 stort løg
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 mindre squash skåret i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 lille dåse tomatpuré
1 ds. hakkede tomater eller 8 modne tomater
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 laurbærblad
1 tsk. rørsukker
salt - peber
Ostefyld:
100 g. gedeost eller flødeost gerne med krydderurter
ca.75 g. revet parmesan ost
150 g. revet
mozzarella ost
peber
500 g. lasagne pasta
plader ca. 21-22 stk
evt. 1 bolle eller skive brød, der er fintrevet som drys.
12 ovnfaste kopper eller store muffinsforme
Varm olien og svits peberfrugt, løg og squash i 5 minutter.
Tilsæt hakkede hvidløg, tomater og tomatpure.
Rør rundt og tilsæt krydderierne.
Kom
evt. lidt vand i saucen og lad saucen småkoge i mindst 30 minutter, tilsæt vand
undervejs hvis den er for tyk.- Det bliver en tyk tomat-grøntsagssauce.
Bland det revne ost.
Kom en stor gryde med vand og lidt salt i kog og kog
pastapladerne ca. 4 -5 stykker ad gangen i ca. 3 minutter.
Læg de kogte lasagneplader adskilte på
et viskestykke.
Smør kopperne med olie eller for dem med bagepapir.
Skær de kogte pastaplader i halve aflange stykker og for kopperne med 2 stykker hver. Kom derefter en
god spiseske tomat-grøntsags sauce i hver kop og læg et kvart stykke lasagneplade ovenpå, i hver kop.
Vendt ud på tallerken med grønkål-mandarin salat |
Kom et lag ostedrys plus et stykke gedeost eller flødeost i kopperne og kom et kvart stykke lasagneplade ovenpå.
Derefter en god spiseske tomat-grøntsagssauce osv.
Gentag med ostedrys med fløde/gedeost , lasagne og tomatsauce
i lag.
Slut af med et kvart stykke lasagneplade og drys med revet brød.
Bag kopperne med lasagnefyldet i ovnene ved 180 grader i
25 minutter.
Vent 5 minutter, så kopperne ikke er brændvarme, og server lasagnen i kopperne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar