Super lækker overdådig tærte :-)
- lavet som en uimodståelig "på gensyns kage" til min datter, der på tirsdag tager et halvt år på studie til Bueno Aires i Argentina...
- lavet som en uimodståelig "på gensyns kage" til min datter, der på tirsdag tager et halvt år på studie til Bueno Aires i Argentina...
6 - 8 personer
4 spsk. usødet kakao pulver
50 g. hasselnødder eller mandler
125g. rørsukker
1/4 tsk. salt
100 g. smør, koldt og skåret i små stykker
1 æg
200g. mørk chokolade, hakket
2 dl. fløde
2 spsk. smør
2 spsk. hasselnødder eller mandler skåret i tynde flager
2½ dl. søde kirsebær, udstenede
Blend nødder og sukker sammen.
Kom
mel, kakao og salt i nødde- sukker blandingen i en skål.
Hak
smørret og tilsæt dejen.
Tilsæt æg.
Blender du kagen så kun kort pulserende tryk efter hver tilsætning.
Har
du blendet dejen kommes den ud på bordet og æltes sammen derefter.
Kom dejen i køleskabet i ½ time.
Rul
dejen ud og beklæd en tærtebund med dejen også kanterne.
Prik tærtebunden med
en gaffel.
Bag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader og
køl bunden af.
Smelt chokoladen over vandbad dvs. en skål med chokolade ned i en gryde med
kogende vand i bunden af gryden.
Tilsæt fløde og smør til chokoladen og varm det hele igennem og pisk det sammen.
Hæld chokoladecremen i tærtebunden og køl tærten af evt. i køleskab.
Top op med friske eller syltede kirsebær.
Drys
med nødde eller mandelflager.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar