Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 17. december 2012

Tærte med figner, forårsløg og gedeost

Som frokostret eller middagsmad sammen med en god fyldig salat
6 personer
Tærtebund:
200 g. speltmel eller  for allergikere Jyttemel som er en blanding af boghvede, majs og lidt kartoffelmel.
1 dl. sesamfrø
salt
100 g. plantemargarine eller smør eller for allergikere soyafløde og 1 æg til at samle dejen sammen med
2 - 3 spsk. koldt vand
Lidt raps- eller majsolie til pensling af formen

Fyld:
5 -6 store friske figner eller 10 - 12 små tørrede figner
120 g. gedeost
3 æg
2 dl. fløde, creme fraiche eller sojafløde
evt. 3 spsk. revet parmasanost
5 forårsløg
salt - peber

Bland det hele til tærtedejen og ælt det til en god sammenhængende dej der rulles ud med en kagerulle. 
Beklæd en oliesmurt tærteform med dejen. 
Prik tærtebunden med en gaffel.
De friske figner halveres, bruger du tørrede figner hælder du kogende vand over dem og lader dem stå i 10 minutter. 
Vandet hældes fra og figen stilken klippes af og fignerne halveres. 
Kom Fignerne på tærtebunden. 
Hak forårsløgene og drys dem over tærtebunden. 
Riv groft eller smuldr gedeosten udover tærtebunden. 
Pisk æg, fløde, salt, peber og parmasanost sammen og hæld det ud over tærtebunden. 
Bag tærten i 25-30 minutter ved 180 grader. 
Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar