Som frokostret eller middagsmad sammen med en god fyldig
salat
6 personer
200 g. speltmel eller for
allergikere Jyttemel som er en blanding af boghvede, majs og lidt kartoffelmel.
1 dl. sesamfrø
salt
100 g. plantemargarine eller smør eller for allergikere soyafløde
og 1 æg til at samle dejen sammen med
2 - 3 spsk. koldt vand
Lidt raps- eller majsolie til pensling af formen
Fyld:
5 -6 store friske figner eller 10 - 12 små tørrede figner
120 g. gedeost
3 æg
2 dl. fløde, creme fraiche eller sojafløde
evt. 3 spsk. revet parmasanost
5 forårsløg
salt - peber
Bland det hele til tærtedejen og ælt det til en god
sammenhængende dej der rulles ud med en kagerulle.
Beklæd en oliesmurt
tærteform med dejen.
Prik tærtebunden med en gaffel.
De friske figner halveres, bruger du tørrede figner hælder
du kogende vand over dem og lader dem stå i 10 minutter.
Vandet hældes fra og
figen stilken klippes af og fignerne halveres.
Kom Fignerne på tærtebunden.
Hak
forårsløgene og drys dem over tærtebunden.
Riv groft eller smuldr gedeosten
udover tærtebunden.
Pisk æg, fløde, salt, peber og parmasanost sammen og hæld
det ud over tærtebunden.
Bag tærten i 25-30 minutter ved 180 grader.
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar