Grundopskrift til variationer
- altid en suppe der nemt kan laves og gøres lækker med mange slags tilbehør.
Brug de rodfrugter du har. Du kan også bruge kartofler, jordskokker, persillerod, pastinak, selleri.
- altid en suppe der nemt kan laves og gøres lækker med mange slags tilbehør.
2 personer
1 løg
500 g. rodfrugter, her har jeg brugt:
1 rødbede
2 gulerødder
1 løg
1 sød kartoffel
1 porre
2 spsk. olivenolie
Salt - peber eller soya
1 spsk. grøntsagsboullion pulver
Kogende vand så meget at det dækker rodfrugterne
2 spsk. Rosmarin, salvie, chili, citronsaft
eller timian
Drys:
persille, hakket
forårsløg, purløg, hakkede mandler eller nødder
Skræl rodfrugterne og hak dem groft.
Hak løget og svits løget i olien i 2 minutter inden resten af rodfrugterne tilsættes.
Rør rundt i et minut og tilsæt så meget vand at grøntsagerne er dækket. Tilsæt krydderi som rosmarin, timian, chili, oregano eller salvie- hvad du lige har lyst til.
Lad suppen koge i 20 - 25 minutter.
Blend suppen og smag den til med salt - peber, citronsaft eller soya.
Suppen skal have en tyk konsistens.
Server den varme suppe med drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar