Vil du bage falafelerne for at undgå fedstoffet, skal du
indregne, at de skal hæve et par timer- hvis du steger falafelerne kan du bare
gøre det med det samme.
Bagte Falafel |
Tørrede Kikærter skal altid blødes op før de tilberedes :
En
del kikærter til 3 dele vand sættes eventuelt i køleskabet i 8 - 24 timer. Vandet
hældes fra i en sigte og kikærterne skylles i frisk vand.
Kog kikærterne i ca. 45 minutter sammen med et par
laurbærblade og afdryp dem i en sigte.
De udblødte og kogte kikærter kan du
komme i fryseren til senere brug
4 personer
500 g afkølede kikærter - som allerede er udblødte og kogt
8 pressede fed hvidløg
saft fra 2 citroner
2 store æg
3 tsk stødt spidskommen
2 tsk. koriander tørret
1/2 tsk cayennepeber
1 bundt hakket persille
salt
1 spsk. bagepulver
Eventuelt rasp eller
mel
Ved bagning ½ pakke gær
Tilbehør: cremefraiche smagt til med knust hvidløg
Kikærterne hakkes eller blendes.
Alt - undtagen bagepulver og gær - røres sammen med kikærtemosen.
Tilsæt eventuelt rasp eller mel så kikærtemassen kan formes som falafel med en
ske.
Tilsæt lidt vand hvis massen er
for tør.
Bagepulveret røres i massen.
Falaflerne kan steges på panden, frituresteges eller bages.
Vil du bage falafelerne så skal du tilsætte Falaffelmassen ½ pk. gær og lidt
mel til at samle kikærtemassen og lade det hele hvile et par timer og derefter forme falefel kugler som bages i ½ time ved 180
grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar