Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 23. juli 2013

Nødde eller Mandel smørecreme

”Nutella uden sukker”
et "syltetøjsglas fuld"

200 g. Hasselnødder eller Mandler.
1½ - 2 tsk vanille
20 dadler uden sten eller 16 tsk. birkesød eller ca. 3 tsk. pulveriseret stevia
1 dl. rå kakaopulver uden sukker
et nip salt
1 - 1½ dl mandelmælk eller soyamælk alt efter hvor flydende du vil have cremen.


Rist hasselnødder på en bageplade i 10-15 minutter 
eller er det mandler du bruger, så smut mandlerne - tag skallen af ved at overhælde mandlerne med kogende vand, og lad dem stå i 5 minutter - så er skindet til at få af.
Gnid det skal af hasselnødderne du kan få af i et viskestykke, når de er kommet ud af ovnen.
Kom nødder eller mandler i en foodprocessor. 
Blend til nødderne er en masse.  
Kom kakao, vanille, salt og sødestof eller hakkede dadler i foodprocessoren. Blend igen.  
Kom mandelmælk eller soyamælk i og blend til en næsten glat nøddecreme. Smag cremen til. 
Opbevar cremen i et lukket glas i køleskabet.

Variation - kom ren appelsinsaft i cremen i stedet for noget af mandelmælken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar