Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 23. juli 2013

Nødde eller Mandel smørecreme

”Nutella uden sukker”
et "syltetøjsglas fuld"

200 g. Hasselnødder eller Mandler.
1½ - 2 tsk vanille
20 dadler uden sten eller 16 tsk. birkesød eller ca. 3 tsk. pulveriseret stevia
1 dl. rå kakaopulver uden sukker
et nip salt
1 - 1½ dl mandelmælk eller soyamælk alt efter hvor flydende du vil have cremen.


Rist hasselnødder på en bageplade i 10-15 minutter 
eller er det mandler du bruger, så smut mandlerne - tag skallen af ved at overhælde mandlerne med kogende vand, og lad dem stå i 5 minutter - så er skindet til at få af.
Gnid det skal af hasselnødderne du kan få af i et viskestykke, når de er kommet ud af ovnen.
Kom nødder eller mandler i en foodprocessor. 
Blend til nødderne er en masse.  
Kom kakao, vanille, salt og sødestof eller hakkede dadler i foodprocessoren. Blend igen.  
Kom mandelmælk eller soyamælk i og blend til en næsten glat nøddecreme. Smag cremen til. 
Opbevar cremen i et lukket glas i køleskabet.

Variation - kom ren appelsinsaft i cremen i stedet for noget af mandelmælken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar