”Nutella uden sukker”
et "syltetøjsglas fuld"
200 g. Hasselnødder eller Mandler.
1½ - 2 tsk vanille
20 dadler uden sten eller 16 tsk. birkesød eller ca. 3 tsk. pulveriseret stevia
1 dl. rå kakaopulver uden sukker
et nip salt
1 - 1½ dl mandelmælk eller soyamælk alt efter hvor flydende du
vil have cremen.
Rist hasselnødder på en bageplade i 10-15 minutter
eller er
det mandler du bruger, så smut mandlerne - tag skallen af ved at overhælde mandlerne med
kogende vand, og lad dem stå i 5 minutter - så er skindet til at få af.
Gnid det skal af hasselnødderne du kan få af i et viskestykke, når de er
kommet ud af ovnen.
Kom nødder eller mandler i en foodprocessor.
Blend til
nødderne er en masse.
Kom kakao, vanille,
salt og sødestof eller hakkede dadler i foodprocessoren. Blend igen.
Kom mandelmælk eller soyamælk i og blend til
en næsten glat nøddecreme. Smag cremen
til.
Opbevar cremen i et lukket glas i køleskabet.
Variation - kom ren appelsinsaft i cremen i stedet for noget
af mandelmælken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar