Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 17. juli 2013

Blomkål pizza bund med topping

Det er pizza uden mel med blomkål i stedet for, det er en sundere pizza, og det smager super godt.
1 - 2 personer
2½ dl  blomkåls ris
2½ dl.  revet ost
1 æg, pisket sammen
1 tsk. tørret oregano
1/2 tsk knust hvidløg
1/2 tsk salt
olivenolie
Topping:
½ ds.tomatpure økologisk
½ stort løg hakket
½ peberfrugt rød hakket
5 champignon i skiver
evt. 8 Oliven
½ håndfuld basilikum frisk- hakket
2 tomater i både
1 tsk. oregano
salt - peber
evt. 3 store skiver ost  

Blomkål ris:
Tag 1 stort hoved af frisk blomkål, fjerne stængler og blade,  og del blomkålen i mindre buketter. 
Kom buketterne ned i en gryde og kom kogende vand over. 
Lad vandet komme op at koge under låg og kog blomkålen i 3 minutter. 
Hæld vandet helt fra ved at komme blomkålen i en sigte.  
Kom blomkålen i en foodprocesser eller blend blomkåls buketterne ganske kort, så den stadig ligner kogte ris.
Et stort hoved giver ca. ¾ l blomkålsris -nok til 4 pizzaer-  eller som ris til en sammenkogt ret en anden dag. 
Blomkålsrisen kan holde sig i køleskabet i ca. 6 dage
Blomkåls Ris

Pizzabund:  Tænd ovnen på 200 grader.  
Læg bagepapir på en bageplade.
Rør 2½ dl blomkåls ris sammen  æg og den revne ost - gerne mozarella. 
Tilføj oregano, knust hvidløg og lidt salt. 
Kom blomkålsmassen på bagepairet og form en pizzabund med hænderne.  Smør bunden med lidt olivenolie -det gør den brun ved bagningen. 
Bunden bages  i 15 minutter til den er lidt lysebrun. 
Imens laver du pizzatoppingen som skal svitses på en pande, da pizzaen med topping kun skal bage 5 minutter. 



Topping: Svits løg i olivenolie og kom peberfrugt ved og derefter de skivede champignon. 
Lad det svitse i 7 minutter. 
Tag fra varmen.  
Når bunden er bagt tag den ud af ovnen og smør tomatpure ud over bunden derefter drys med oregano. 
Fordel det svitsede løg, champignon og peber ud over bunden og pynt med tomatbåde, hakket basilikum og oliven. 
Drys med lidt salt og peber. 
Kom eventuel ost i skiver på til sidst. 
Pizzaen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter så osten lige er smeltet.  
Server ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar