En creme fyldt med lækre mandler der knaser, kan selvfølgelig også
bruges til anden frugt eller desserter.
½ kg. friske jordbær, skylles godt og fjernet blomst
80 g. hakkede mandler
2 dl. mælk, mandelmælk eller soyamælk
2 dl. piskefløde eller soyafløde
60 g. rørsukker
4 æggeblommer
1 tsk. vanille
eventuelt 1 spsk. maizenamel og 2 spsk. mælk
Pynt: Jordbærmynteblade eller citronmelisseblade
Kom de hakkede mandler i en gryde og rist dem i ca. 3
minutter under omrøring.
Kom mælk, fløde, sukker, vanille og æggeblommer i gryden og
kog blandingen op under piskning.
Lad cremen tykne uden at den koger helt op.
Vil cremen ikke tykne nok, så tilsæt maizenamel rørt op i mælken.
Tag gryden fra
varmen og hæld cremen op i en mindre skål til lettere afkøling. Server
Jordbærrene overhældt med cremen.
Pynt med jorbærmynte eller citronmelisse
blade
Ingen kommentarer:
Send en kommentar