Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 9. juli 2013

Frugt yoghurt med dadlekaramel og knas

Det her er bare så lækkert ...
Som morgenmad eller sund dessert - det eneste sukker der er, er den søde smag fra dadlerne :-D
3 portioner
1 stor moden banan eller friske jordbær, hindbær eller et godt æble skåret i tynde skiver
3 dl. græsk yoghurt eller Skyr eller  hjemmelavet soya yoghurt uden sukker
1 tsk. vanille korn/ ekstrakt
Granola ca. 9 spsk. - Det er havregryn og mandler blandet - se opskrift - eller brug en god musli
3 spsk. daddel karamel - se opskrift
Pynt:  3 snittede mandler

Daddel karamel:
100 g udstenede, hakkede dadler 
1½ dl. mælk/ soyamælk eller mandelmælk
1/2 tsk.  vanille korn/ekstrakt
et nip salt
Kom det hele til dadelkaramellen i en blender, og blend massen glat. 
Hæld det i en lille gryde og varm det op under omrøring. 
Lad massen blive tyk over varmen. 
Tag karamellen fra varmen, og hæld det i en lille skål til afkøling

Granola:
50 g. mandler hakket
100 g. havregryn
Rist havregryn og mandler, under omrøring på en pande i ca. 5 minutter.  
Kom granolaen i en skål til afkøling.

Anretning:
Skær banan eller anden frugt i skiver. 
Rør yoghurt og vanille sammen.  
I 3 glas anrettes først 2 tsk. granola, derefter lidt frugt og så 1 tsk. daddelkaramel og til sidst 2 spsk. vanilleyoghurt og dette gentages - til glassene er fyldt. 
Pynt med frugt, karamel, granola og snittet mandler. 
Server ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar