Det her er bare så lækkert ...
Som morgenmad eller sund dessert - det eneste sukker der er,
er den søde smag fra dadlerne :-D
1 stor moden banan eller friske jordbær, hindbær eller et godt
æble skåret i tynde skiver
3 dl. græsk
yoghurt eller Skyr eller hjemmelavet soya yoghurt uden sukker
1 tsk. vanille korn/ ekstrakt
Granola ca. 9 spsk. - Det er havregryn og mandler blandet - se
opskrift - eller brug en god musli
3 spsk. daddel karamel
- se opskrift
Pynt: 3 snittede
mandler
Daddel karamel:
100 g udstenede, hakkede dadler
1½ dl. mælk/ soyamælk eller mandelmælk
1/2 tsk. vanille korn/ekstrakt
et nip salt
Kom det hele til dadelkaramellen i en blender, og blend massen glat.
Hæld det i
en lille gryde og varm det op under omrøring.
Lad massen blive tyk over varmen.
Tag karamellen fra varmen, og hæld det i en lille skål til afkøling
Granola:
50 g. mandler hakket
100 g. havregryn
Rist havregryn og mandler, under omrøring på en pande i ca. 5 minutter.
Kom granolaen i en skål til afkøling.
Anretning:
Skær banan eller anden frugt i skiver.
Rør yoghurt og
vanille sammen.
I 3 glas anrettes først 2 tsk. granola, derefter lidt frugt og så 1 tsk. daddelkaramel og til sidst 2 spsk. vanilleyoghurt og dette gentages - til glassene er fyldt.
Pynt med frugt, karamel, granola
og snittet mandler.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar