Dejlig suppe på en kold dag
4 personer
1 stort æble eller to små, skåret i tern
1 løg hakket
1 fed hvidløg hakket
4 cm frisk ingefær, revet eller finthakket
2 dl røde linser
2 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. karry
lidt chili tørret eller frisk
ca. 7-8 dl grøntsagsboullion
saft fra ½ citron
salt, peber
Topping: friskhakket persille
Skær æbler og squash eller græskar i tern.
Hak løg og
hvidløg, og riv ingefæren.
Skyl linserne godt i en sigte
Svits løg, hvidløg og æblet i olien i et par minutter.
Kom squash, ingefær, koriander, karry og chili i retten, og lad det småstege i et par
minutter.
Bland linserne i gryden.
Hæld bouillonen i.
Lad suppen småkoge under låg i ca. ½ time.
Blend suppen evt. med en stavblender.
Smag suppen til med citronsaft, salt og
peber.
Varm suppen op .
Server med persilledrys og evt. et godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar