Har du en rest risengrød, så bag disse boller.
Lækre krydrede boller, der også kan bages med plantemælk og yoghurt
i stedet for risengrød.
½ pk. gær.
3 dl. kold risengrød
3 dl. kold risengrød
eller 2 dl. plantemælk eller anden form for mælk og 1 dl. soya eller
anden neutral yoghurt
Derudover skal der bruges:
2 spsk. rapsolie eller anden neutral olie
2 spsk. rapsolie eller anden neutral olie
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
Saft og fintrevet skal fra en øko appelsin
1 dl. havregryn
80 g rosiner( en håndfuld) – kan udelades
Ca. 450g fintmalet mel - jeg bruger spelt
Drys: 8
mandler finthakkede, kanel og lidt soya yoghurt
Gæren smuldres i en stor skål og blandes med risengrøden eller
mælk og yoghurt.
Tilsæt kanel, vanilje, kardemomme, salt, appelsinskal og
appelsinsaft.
Tilsæt havregryn, rosiner og halvdelen af melet til dejen.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
Tilsæt derefter olie og ælt
den ind i dejen.
Kom det meste af resten af melet i dejen, og ælt dejen.
Tilsæt så meget mel, at dejen ikke er klistret, og nem at ælte.
Tilsæt så meget mel, at dejen ikke er klistret, og nem at ælte.
Lad dejen hæve i
mindst en time gerne to.
Ælt luften ud af dejen, og form 10 boller og sæt dem på en
bageplade.
Pensel bollerne med lidt yoghurt og drys med kanel og mandelstykker.
Pensel bollerne med lidt yoghurt og drys med kanel og mandelstykker.
Tænd for ovnene på 200 grader.
Efter 20 minutter sæt bollerne i en opvarmet ovn, og bag dem i 12
minutter, til de er lysebrune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar