Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 11. november 2019

Speltboller


Lyse fine boller bagt med fint speltmel
Der kan sagtens tilsættes frø, havregryn, chokolade, tørret frugt og kerner til dejen, dog ikke mere end max 200g, og så skal der reduceres i speltmels mængden. Du kan mærke og se på dejen hvor meget speltmel der så skal i, for dejen skal slippe skålen efter æltning, og være blød og smidig.
Her har jeg bagt dem kun med fint speltmel
ca. 10 stk. 
1 dl æblesaft, most eller juice
1 dl plantemælk eller anden form for mælk
1 dl. kogende vand
½ pk gær – 25 gram
2 tsk. salt
1 spsk. Ahornsirup, honning eller andet sødestof
2 spsk. Rapsolie eller andet fedtstof
1 tsk. kardemomme – kan udelades
Ca. 550 g fint sigtet speltmel

I en stor skål kommes gær, salt, sødestof og kardemomme.
Æblesaft, plantemælk og vand blandes i en mindre skål, så væsken er blandet og lidt lunken. Væsken hældes op i gærblandingen.
Olie tilsættes.
Halvdelen af melet hældes i fadet og æltes med de andre ingredienser, Derefter tilsættes det meste af melet og æltes godt.  Dejen kan ikke æltes på maskine, da speltmel har en anden struktur end hvedemel, så spelt, tåler ikke at blive æltet hårdt i mange minutter. Speltmel skal æltes godt i hånden i stedet. 
Der æltes  og tilsættes det sidste mel, indtil dejen er er blød og slipper skålen.  
Dejen sættes til hævning i skålen i 45 minutter, med et viskestykke over, for ikke at få træk.
Dejen er hævet efter de 3 kvarter og så æltes den kort sammen igen., dvs. luften æltes ud af dejen
Derefter formes dejen til 10 boller der sættes på en bageplade evt. med bagepapir under.
Bollerne hæver ca. 20 minutter med viskestykke over. Ovnen varmes op imens til 210 grader.
Bollerne bages 10 – 12 minutter til de er lysebrune på toppen.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar