Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 19. november 2019

Grøntsagsrest frikadeller

Antal frikadeller er alt efter hvor mange grøntsagsrester du har. 

Har du nogle kogte grøntsags rester så kom dem i .
Jeg har her brugt ½ lille blomkålshoved og nogle kogte broccoli stykker fra dagen før.
Blomkålen kogte jeg i saltet vand i 5 minutter.
Jeg havde også 2 kogte gulerødder jeg kom i, det kunne også have været kogte kartofler eller andre rodfrugter.
1 fed hvidløg
1 løg.
1 dl. havregryn
En håndfuld mandler jeg blendede fint til mandelmel – her kan også bruges spelt eller hvedemel.
2 spsk. blendet hørfrø blødt op med 6 spsk. kogende vand, her kan der også i stedet for bruges 2 æg.
2 tsk karry.
Salt og peber
½ tsk. spidskommen
½ tsk. timian.
Olie til at stege dellerne i.

Bland de kogte grøntsager
Løget og hvidløg hakkes og steges 3 – 4 minutter i 1 spsk. olie og hældes i grøntsagerne.
Blend grøntsagsblandingen
Kom derefter mandelmel eller mel og havregryn i, samt timian, spidskommen og karry .  
Det opblødte hørfrø i vand kommes i grøntsagsblandingen, eller kom 2 æg i.
Smag grøntsagsfarsen til med salt og peber, og juster eventuelt med mere mel eller havregryn, alt efter hvor mange grøntsager, du har kommet i farsen
Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i olie eller smør 3 minutter på hver side.
Frikadellerne er også gode dagen efter på et stykke rugbrød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar