Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 5. oktober 2013

Rødbede Tærte med Gedeost og Valnødder

Meget lækker tærte
3 - 4 portioner
4 rødbeder
olivenolie, 
salt - peber, 
timian
Gør rødbederne rene.Tør dem og læg dem på bagepapir. 
Dryp rødbederne med olivenolie, drys med salt, peber og timian. 
Bag rødbederne i 45 - 50 minutter alt efter størrelse.  
Lad rødbederne køle lidt af.

Tærtebund:
140 g fuldkornsmel spelt eller anden mel
60 g havregryn
50 g valnødder finthakket, eller andre nødder
1/2 tsk salt
peber
1/2 tsk. timian
4 spsk. olivenolie
ca. 1 dl. koldt vand.
Bland mel, havregryn, valnødder, salt, peber og timian i en skål med en gaffel.  
Tilsæt olivenolie og bland det i dejen, så det smuldrer.   
Kom vandet i dejen lidt efter lidt. 
Ælt dejen sammen.  
Kom dejen i køleskabet indtil den skal bruges.  

Fyld:
2 løg store hakket
salt, peber
1 tsk. timian
2 spsk. balsamico
1 stor tsk. honning
evt. En sjat rødvin eller sherry
40 g. groft hakkede valnødder
2 æg
1½ dl. creme fraiche eller anden mælkeprodukt
100 g gedeost , smuldret eller fetaost

Drys: frisk dild eller persille hakket.

Svits løgene i olien med timian, salt, peber i 4 minutter.
Tilsæt balsamico og honning, 
lad løgene simre videre i 4 minutter. 
Tilsæt rødvinen. 
Lad det simre videre i 2 - 3minutter. 
Lad løgblandingen køle af til det skal bruges.
Tryk dejen ud i en tærteform eventuelt beklædt med bagepapir.  
Brug håndfladen til at trykke dejen ud. 
Prik hele bunden med en gaffel.
Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader.  
Spred løg ud over tærtebunden.
Skær rødbedene i skiver.
Læg rødbedeskiverne på løgene. 
Drys de hakkede valnødder over rødbedeskiverne.
Pisk, æg, creme fraiche , salt og peber sammen. 
Hæld æggeblandingen ud over tærten.
Smuldre osten udover tærten.
Bag tærten til æggemassen er stivnet ca. 20 - 24 minutter
Ved servering drys med hakket persille eller dild.
Tærten smager også virkeligt godt serveret kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar