Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 5. oktober 2013

Rødbede Tærte med Gedeost og Valnødder

Meget lækker tærte
3 - 4 portioner
4 rødbeder
olivenolie, 
salt - peber, 
timian
Gør rødbederne rene.Tør dem og læg dem på bagepapir. 
Dryp rødbederne med olivenolie, drys med salt, peber og timian. 
Bag rødbederne i 45 - 50 minutter alt efter størrelse.  
Lad rødbederne køle lidt af.

Tærtebund:
140 g fuldkornsmel spelt eller anden mel
60 g havregryn
50 g valnødder finthakket, eller andre nødder
1/2 tsk salt
peber
1/2 tsk. timian
4 spsk. olivenolie
ca. 1 dl. koldt vand.
Bland mel, havregryn, valnødder, salt, peber og timian i en skål med en gaffel.  
Tilsæt olivenolie og bland det i dejen, så det smuldrer.   
Kom vandet i dejen lidt efter lidt. 
Ælt dejen sammen.  
Kom dejen i køleskabet indtil den skal bruges.  

Fyld:
2 løg store hakket
salt, peber
1 tsk. timian
2 spsk. balsamico
1 stor tsk. honning
evt. En sjat rødvin eller sherry
40 g. groft hakkede valnødder
2 æg
1½ dl. creme fraiche eller anden mælkeprodukt
100 g gedeost , smuldret eller fetaost

Drys: frisk dild eller persille hakket.

Svits løgene i olien med timian, salt, peber i 4 minutter.
Tilsæt balsamico og honning, 
lad løgene simre videre i 4 minutter. 
Tilsæt rødvinen. 
Lad det simre videre i 2 - 3minutter. 
Lad løgblandingen køle af til det skal bruges.
Tryk dejen ud i en tærteform eventuelt beklædt med bagepapir.  
Brug håndfladen til at trykke dejen ud. 
Prik hele bunden med en gaffel.
Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader.  
Spred løg ud over tærtebunden.
Skær rødbedene i skiver.
Læg rødbedeskiverne på løgene. 
Drys de hakkede valnødder over rødbedeskiverne.
Pisk, æg, creme fraiche , salt og peber sammen. 
Hæld æggeblandingen ud over tærten.
Smuldre osten udover tærten.
Bag tærten til æggemassen er stivnet ca. 20 - 24 minutter
Ved servering drys med hakket persille eller dild.
Tærten smager også virkeligt godt serveret kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar